Rīta Panorāma

Bolīvijā ar krāšņu parādi sāk gatavoties Ziemassvētkiem

Rīta Panorāma

Santa Klausi Berlīnē ievada Ziemassvētku periodu

No amata atkāpjas "Twitter" vadītājs Dorsijs

«Twitter» dibinātājs un vadītājs Dorsijs aiziet no izpilddirektora amata

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sociālā tīkla "Twitter" izveidotājs un vadītājs Džeks Dorsijs atstājis kompānijas izpilddirektora amatu, pirmdien paziņoja kompānija, apstiprinot iepriekš izskanējušās baumas.

""Twitter Inc." ziņo, ka Džeks Dorsijs izlēmis atkāpties no izpilddirektora amata un direktoru padome vienbalsīgi par izpilddirektoru un padomes locekli iecēlusi Paragu Agravalu, lēmumam stājoties spēkā nekavējoties," teikts kompānijas paziņojumā.

Kompānijas vadība Dorsija aiziešanai no amata gatavojusies kopš pagājušā gada, aģentūrai "Reuters" iepriekš apliecināja anonīms avots.

Dorsijs vēstulē uzņēmuma darbiniekiem raksta, ka šobrīd esot īstais brīdis aiziet.

"Es vēlos, lai jūs visi zinātu, ka tas ir mans lēmums. Protams, man tas nenāca viegli. Es mīlu šo pakalpojumu un uzņēmumu, un jūs visus. Esmu ļoti bēdīgs, bet arī patiešām laimīgs. Nav daudz uzņēmumu, kas sasnieguši šādu līmeni. Un nav daudz dibinātāju, kas izdarījuši izvēli par labu savam uzņēmumam, nevis savam ego. Es zinu, ka mēs pierādīsim: šis bija pareizs lēmums."

Pēc sākotnējās informācijas izplatīšanās medijos "Twitter" akcijas cena pieauga par vairāk nekā 11%.

Dorsijs svētdien "Twitter" ierakstīja "Es mīlu tviteri".

Dorsijs līdz šim bija gan "Twitter", gan paša 2009. gadā izveidotās digitālo maksājumu kompānijas "Square" vadītājs.

"Twitter" akcionārs investīciju fonds "Elliott Management" pagājušā gada sākumā vēlējās kompānijas vadītāja nomaiņu, tomēr tika panākta vienošanās ar "Twitter" vadību, uzņēmuma padomē dodot vietu arī "Elliott Management" un tās sabiedrotajai kompānijas "Silver Lake Partners" pārstāvjiem.

"Elliott Management" dibinātājs un miljardieris Pols Singers bija paudis bažas, vai Dorsijam vajadzētu vadīt divas kompānijas, un aicināja viņu atkāpties no vienas kompānijas vadības.

Jaunajam "Twitter" vadītājam būs jāīsteno kompānijas ambiciozā starptautiskā stratēģija līdz 2023. gada beigām iegūt 315 miljonus aktīvu vietnes lietotāju dienā, dubultojot kompānijas gada ienākumus.

Dorsijs nodibināja "Twitter" 2006. gadā kopā ar Īvu Viljamsu, Bizu Stounu un Nou Glāsu. Viņš bija kompānijas vadītājs līdz 2008. gadam, bet 2015. gadā atgriezās amatā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti