Dienas ziņas

Jaunciemā deg mežs

Dienas ziņas

Armēnijā pēc vēlēšanām varu saglabā N. Pašinjans

Tveicē ceļu būvnieki pārplāno darbus obejktos

Tveicē ceļu būvniekiem jāpārplāno darbi objektos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pēdējo dienu karstums apgrūtina daudzus. Sevišķi to izjūt ceļu būves strādnieki, kuriem nereti ir darbi jāveic atklātā saulē, gaisa temperatūrai pat pārsniedzot +30 grādus. Lai darbiniekus pasargātu no pārkaršanas, iespēju robežās ceļu būvuzņēmēji cenšas darbu grafiku pārplānot.

Saulē uz bruģa novietots termometrs dienas vidū dažu minūšu laikā uzkarst līdz +44 grādiem. Gaisa temperatūra gan par aptuveni 10 grādiem zemāka, taču veikt ceļa remontdarbus šādā karstumā nav viegli.

Vienā no Valmieras ieliņām, kur jau pirms kāda laika asfalts uzklāts, tagad strādniekiem jānobruģē ietve. Lai arī karstajā saulē ir grūti pastrādāt, šis darbs ir jāveic pa dienu.

"Ir darbi, ko var darīt, un ir darbi, kurus nedrīkst darīt vakaros, jo traucē cilvēkiem atpūsties, kā pieņemsim, zāģēšana. Tas ir ļoti skaļi. Cilvēku vairums pa dienu ir darbos, un vakaros viņiem tas traucēs, un pa dienu mierīgāka zāģēšana," stāstīja SIA "Limbažu ceļi" strādnieks Andis Vērmanis.

Biežas atpūtas pauzes un daudz ūdens, ko padzerties, – tā strādnieki cenšas sevi pasargāt no pārkaršanas. Būvdarbu vadītājs stāstīja, ka ar darbiniekiem jau runāts, kā darbus pārplānot, ja karstums turpināsies.

"Mēs esam runājuši par to, vai vajadzētu strādāt rīta cēlienā, piemēram, sākt kādos plkst. 06.00 līdz kādiem 11.00 un tad varbūt vakarā, vai arī vispār var sākt jau kādos plkst. 04.00 strādāt un tad vienkārši rīta cēlienu nostrādāt un visa pēcpusdiena ir brīva," teica SIA "Limbažu ceļi" būvdarbu vadītājs Agris Puķīte.

Darbu plānā ir vēl vienas asfalta kārtas ieklāšana, taču tas būšot arī atkarīgs, vai asfalta rūpnīca spēs pielāgoties. Tikmēr ceļu būves uzņēmumā "Binders" stāstīja, ka uzņēmumā ir izdevuši iekšējo rīkojumu, kā šādā tveicē darbus organizēt objektos.  

"Esam pārorientējuši darbu, rūpnīca strādā naktīs, lai saražotu asfaltu, un cilvēki ieklāj agrās rīta stundās un darbu beidz līdz pusdienlaikam un ne vēlāk," atzina SIA "Binders" pārstāve Vita Noriņa.

"Gādājot darba apģērbu, esam skatījušies iespēju robežās gādājuši cilvēkiem vasarā tādu apģērbu, kas ir elpojošs, – kokvilnas audumu pārsvarā, bet ne visos darba veidos, kur ir specifika kaut kāda, mēs varam nodrošināt tikai ar kokvilnas audumu."

Uzņēmumā vēl arī piebilda, ka šādā karstumā pie asfalta ieklāšanas ir jāierēķina arī papildu laiks, jo asfalts saformējas ilgāk, nekā pie zemākām gaisa temperatūrām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti