TV3 un citi MTG mediji Baltijā pārdoti par 115 miljoniem eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Zviedrijas mediju koncerns "Modern Times Group" (MTG) pārdevis savu raidorganizāciju biznesu Baltijas valstīs starptautiskajai privātā kapitāla investīciju kompānijai "Providence Equity Partners", teikts medijiem izplatītajā paziņojumā.

Darījums ietver 100% biznesa daļu pārdošanu par 115 miljoniem eiro, kas atbilst uzņēmuma vērtībai. Lēmums pārdot Baltijas biznesu izriet no MTG notiekošajām pārmaiņām, mainot biznesa fokusu no tradicionālas raidorganizācijas uz globālu digitālo izklaides vidi, norāda uzņēmumā.

"Providence Equity Partners" ir arī mobilā operatora "Bite" īpašnieks Latvijā un Lietuvā.

Kompānijā norāda, ka darījums pilnībā noslēgsies tikai pēc vietējo uzraugošo iestāžu apstiprinājuma. Ieņēmumus no darījuma MTG investēs, lai turpinātu uzsāktās pārmaiņas.

"Mēs esam darbojušies Baltijā gandrīz 20 gadus, un mūsu profesionālie un lojālie kolēģi ir izveidojuši šeit ļoti veiksmīgu biznesu. Es vēlos izmantot iespēju un pateikties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komandām par izcilu sniegumu daudzu gadu garumā," sacīja MTG prezidents un valdes priekšsēdētājs Jorgens Madsens Lindemanns.

Viņš norāda, ka MTG turpinās nostiprināt savas pozīcijas globālajā digitālajā arēnā. "Es priecājos, ka esam atraduši pircēju, kura izpratne par Baltijas biznesa potenciālu sakrīt ar mūsējo un mūsu Baltijas kolēģi varēs izmantot visas Baltijas mediju tirgus iespējas," piebilda Lindemanns.

"MTG Baltijas raidorganizācijas ir vadošās pozīcijās savās teritorijās, un mēs novērtējam, ka mūsu partneri ir ļoti talantīgi cilvēki, ar kuriem kopā varēsim turpināt attīstīt šo biznesu. "Bites" pirkums 2016.gadā, kā arī šis darījums apliecina, ka "Providencei" ir ilgtermiņa investīciju plāni Baltijas reģionā," komentē "Providences" izpilddirektors Karims Tabets.

MTG, kas kopš 1998.gada darbojas Latvijā, pieder telekanāli TV3, TV3+, TV6, LNT, "Kanāls 2" un radiostacija "Star FM", kā arī interneta portāli "Tvplay" un "Skaties". MTG Igaunijā pieder televīzijas kompānija "Viasat Eesti", televīzijas kanāli TV3, TV6 un TV3+. Savukārt Lietuvā MTG pieder televīzijas kanāli TV3, TV3+, TV6 un "Viasat Sport Baltic".

Saskaņā ar ziņu aģentūras LETA arhīvu, "Providence Equity Partners" ir ASV investīciju kompānija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti