Turpinās Būvniecības likuma jauno normu saskaņošana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ekonomikas ministrija (EM) joprojām ir pārliecināta par to, ka izdosies laikus  iedarbināt jauno Būvniecības likumu, kurš izpelnījies pretrunīgu viedokli būvniecības industrijas vidū - tā liecina ministrijas pārstāvju teiktais seminārā, kurā būvniecības industrija un pašvaldības tika informētas par plānotajām izmaiņām seminārā. Gaidāmo pārmaiņu ir daudz un tās skars gandrīz visus būvniecības procesa posmus, tomēr saskaņošana joprojām turpinās un darba ir daudz.

„Šodien [piektdien], pirmdien un trešdien notiek saskaņošanas sanāksmes, kurās vienojas par konkrētām redakcijām. Tas nozīmē, ka teksts, kuru apspriest kā gatavu, būs tikai nākamnedēļ. Ir lietas, kur nav saņemti iebildumi, bet, piemēram, par vispārīgiem būvnoteikumiem un ēku noteikumiem ir daudz komentāru no praktiķiem un pašvaldībām, tāpēc vēl par to nevar runāt gala versijā,” norādīja ministrijas Būvniecības un mājokļu politikas departamenta direktore Ilze Oša.

Ilze Oša par normu saskaņošanu
00:00 / 01:00
Lejuplādēt

EM sola, ka grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos saistībā ar jauno likumu tiks izstrādāti līdz mēneša beigām un iekļauti izskatīšanai valdības sēdē 28.janvārī.

Saeima Būvniecības likumu pieņēma 2013.gada 9.jūlija ārkārtas sēdē, likumam 1.februārī jāstājas spēkā. Līdzšinējais būvniecības regulējums neatbilda mūsdienu situācijai, jo bija neprecīzs un nepārskatāms.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti