Tūroperatoru «TT Baltics» skar sankcijas; jāatceļ ceļojumi un aizceļojušie jāatgādā atpakaļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pret tūrisma operatora SIA "TT Baltics", kas plašāk pazīstams kā TUI koncerna pārstāvis Baltijā, patiesā labuma guvēju ir vērstas Eiropas Savienības sankcijas, vēstīja Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC), norādot, ka operatoram līdz risinājuma rašanai jāatceļ plānotie ceļojumi.

PTAC skaidroja, ka tūrisma operatora pienākums ir ceļotājus iepriekš par atceltajiem ceļojumiem informēt. Savukārt ceļojumos esošos patērētājus tūrisma operatoram ir pienākums nogādāt atpakaļ atbilstoši noslēgtajiem līgumiem.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā PTAC aicināja sazināties ar SIA "TT Baltics".

Tāpat piemēroto sankciju dēļ SIA "TT Baltics" nekavējoties jāaptur arī jaunu pakalpojumu piedāvāšanu un tirdzniecību.

PTAC norādīja, ka sadarbībā ar citām iesaistītajām pusēm no savas puses veiks visas nepieciešamās darbības un sekos līdzi, lai ceļojumos esošie ceļotāji veiksmīgi atgrieztos mājās, kā arī ceļotāji, kuru ceļojumi tikuši atcelti, saņemtu atpakaļ samaksāto naudu.

"Ņemot vērā radušos sarežģīto situāciju, aicinām ceļotājus būt pacietīgiem attiecībā uz samaksātās naudas atmaksu," pauda PTAC.

KONTEKSTS:

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 24. februārī paziņoja, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicināja Ukrainas armiju "nolikt ieročus". Iebrukums Ukrainā ilgst jau vairāk nekā nedēļu.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, rietumvalstis noteica sankcijas pret Putina režīmu, tajā skaitā Krievijas bankas tiks atslēgtas no starptautiskās maksājumu sistēmas SWIFT, tiks aizliegtas visas Krievijas Centrālās bankas transakcijas un iesaldēs visus tās aktīvus.

28. februārī uz Ukrainas–Baltkrievijas robežas notika Ukrainas un Krievijas delegāciju sarunas, taču bez vērā ņemama rezultāta. Ukraina pirms sarunu sākuma uzsvēra, ka pieprasīs uguns pārtraukšanu un Krievijas armijas izvešanu no Ukrainas teritorijas. Drīzumā paredzēts sarunu otrais raunds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti