Tūrisma operatoru asociācija: Krievijas tūristu skaits Latvijā nav sarucis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ziņas par Krievijas tūristu skaita sarukumu ir absolūti nepatiesas, un iepriekš izskanējušie apgalvojumi, ka Latvijā ierodas mazāk kaimiņvalsts tūristu, ir tikai atsevišķu tūrisma firmu informācija, intervijā Latvijas Radio otrdienas rītā pavēstīja Latvijas Tūrisma aģentūru un operatoru asociācijas ģenerālsekretāre Marina Paņkova.

Viņa uzsvēra, ka gaidāmo maija brīvdienu laikā Latvijā ieradīsies daudz tūristu no Krievijas. Turklāt daudzi atbrauc ciemos pie draugiem vai arī Latvijā ierodas saviem spēkiem. Par šiem cilvēkiem tūrisma operatoriem ziņu nav.

Ir gan izskanējušas ziņas, ka uz Eiropu brauc mazāk tūristu no Krievijas. Paņkova apstiprināja, ka to varētu sekmēt gan Krievijas rubļa devalvācija, gan citi apstākļi. Tomēr kopumā Krievijas tūristi Eiropai aizvien paliek svarīgi. Krievi, iespējams, neiztērē vislielāko naudas summu, rēķinot uz vienu cilvēku, tomēr sava lielā skaita dēļ Krievijas tūristi Eiropā atstāj ievērojamu naudas apjomu.

Vienlaikus Paņkova akceptēja, ka ir ievērojami sarucis Ukrainas tūristu skaits un vairs nenotiek braucieni uz Krimu.

Tāpat ir bijuši gadījumi, kad ASV un Japānas tūristi anulē savus ieplānotos ceļojumus uz Latviju, jo tie ir vienā paketē ar ceļojumu uz Krieviju. Tūristiem braukt uz Krieviju un Austrumeiropu šajā laikā šķiet bīstami, tāpēc viņi izlemj nebraukt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti