Tūrisma nozares politika no nākamā gada 1.februāra būs LIAA pārziņā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tūrisma attīstības valsts politiku no nākamā gada 1.februāra īstenos Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). To paredz Tūrisma likuma grozījumi, ko ceturtdien, 17.decembrī, otrajā galīgajā lasījumā kā steidzamus pieņēma Saeima.

 

Likuma grozījumi paredz Tūrisma attīstības valsts aģentūru (TAVA) pievienot LIAA, lai uzlabotu tūrisma nozares pārvaldību, norādījuši likumprojekta autori no Ekonomikas ministrijas. LIAA šim mērķim tiks izveidots Tūrisma departaments, informē Saeimas Preses dienestā.

Likumprojekta autori kā galvenos pievienošanas ieguvumus min LIAA pārstāvniecību izmantošanu ārzemēs, tādējādi ceļot nozares statusu ārvalstīs, nozīmīgumu valstu sadarbībā un biznesa attiecību veidošanā, kā arī sinerģiju ar citām tautsaimniecības nozarēm.

Pašlaik TAVA strādā 16 darbinieki. Tā Latvijā un ārvalstīs nodarbojas ar tūrisma veicināšanu, veido un uztur Latvijas tūrisma informācijas sistēmas, piedalās starpvalstu sadarbības nolīgumu īstenošanā tūrisma jomā, veic vietējā un starptautiskā tūrisma tirgus izpēti, valsts tūrisma un ar to saistīto pakalpojumu sniedzēju, kā arī komersantu atbilstības novērtēšanu.

Jau vēstīts, ka, lai gan tūrisma nozare sākotnēji iebilda pret TAVA funkciju nodošanu LIAA, nu tā panākusi kompromisu un saredz arī potenciālus ieguvumus no apvienošanās. 

Vairākus mēnešu garās sarunās atbildīgā ministrija pamatojusi, ka TAVA likvidācija un Tūrisma departamenta veidošana LIAA esot nepieciešama, lai spētu īstenot efektīvu tūrisma politiku, turklāt apvienošanās veicināšot tūrisma pakalpojumu konkurētspēju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti