Rīta intervija

VARAM: Latvija jau daudz darījusi klimata pārmaiņu apturēšanai

Rīta intervija

PTAC: Ziemassvētkos precēm mēdz būt "viltus atlaides"

Naglis: Latvija tūrisma nozarē galvenokārt konkurē ar cenu

Tūrisma nozare par viesu skaitu Ziemassvētkos noskaņota optimistiski

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pagaidām rezervāciju skaits liek domāt, ka tūristu skaits šogad Ziemassvētkos Latvijā būs lielāks nekā pirms gada, un, lai gan samazinājies tūristu skaits no Krievijas, to kompensē viesi no citām valstīm, intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija valdes loceklis Jānis Naglis.

Viņš atzina, ka pašlaik Latvijas tūrisma nozares galvenais konkurētspējas trumpis diemžēl ir cena, taču viesus pievilina arī tas, ka Latvijā patiešām var atpūsties nesteidzoties, nav drūzmēšanās, nav uzmācīgu ielu tirgoņu un kabatzagļu, ir laba virtuve, salīdzinot ar citām valstīm, ko mēs paši nenovērtējam.

Naglis pastāstīja, ka Krievijas tūristus tagad aizstāj vācieši, briti, arī lietuvieši un baltkrievi, un arī viesi no Spānijas un Itālijas, kopumā “ļoti raiba publika”.  

Savukārt Latvijas iedzīvotāji savā zemē atpūšas maz, un Latvija ir trešajā vietā Eiropā pēc ārvalstu tūristu pienesuma tūrisma nozarē – “mums priekšā ir tikai Malta un Kipra”, pastāstīja Naglis. Pēc viņa teiktā, tas no vienas puses ir labs rādītājs, bet tajā pašā laikā  liecina par iedzīvotāju maksātspēju. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti