Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Trušu audzēšana – hobijs un bizness

Tūristu skaits pieaug

Tūrisma nozare optimistiska par tūristu skaitu Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Vasaras tūrisma sezona jau rit pilnā sparā, un tūrisma nozares uzņēmumi šobrīd nevar sūdzēties par klientu trūkumu. 

Rīgā ieradušies Inika un Freds no Nīderlandes, viņi ar pilsētā redzēto ir apmierināti.

 “Mēs apmeklējam visas Baltijas valstis – Latviju, Lietuvu, Igauniju,” “Rīta panorāmai” pastāstīja Inika.

“Rīga ir ļoti jauka pilsēta, brīnišķīga arhitektūra. Cilvēki ir draudzīgi, ir ļoti daudz veikalu, vienīgais - es nesaprotu, kā cilvēki var atļauties tajos kaut ko iegādāties, jo preces ir ļoti dārgas,” piebilda Freds.

Rīgas Tūrisma attīstības birojā pastāstīja, ka tūristi uz Latviju brauc arvien vairāk. Salīdzinot ar pērno gadu, tūristu skaits pirmajos sešos mēnešos pieaudzis par sešiem procentiem.

Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes locekle Vita Jermoloviča  pavēstīja, ka “atgriežas atpakaļ tūristi no Krievijas, kas 2015. gadā bija mazāk”.

“Visvairāk brauc mūsu kaimiņi – lietuvieši, igauņi, zviedri, somi, norvēģi. Brauc arī no Lielbritānijas un Vācijas. Protams, mēs esam ļoti ieinteresēti lielajos tirgos, kā, piemēram, Ķīnas tirgū. No Ķīnas gadā izbrauc aptuveni 90 miljoni un, ja kaut maza daļiņa brauktu pie mums, mēs ļoti priecātos,” atzina Jermoloviča.

Tūristu galamērķi ir visdažādākie, citi brauc apskatīt pilsētu, citi izbaudīt kultūras dzīvi, citi grib vienkārši atpūsties laukos pie dabas, daudzus interesē mūsu augsta līmeņa restorāni. Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijā priecājas, ka arvien mazāk tiek rīkotas ārzemnieku vecpuišu ballītes. Baltija kļūstot par kulturālāka tūrisma objektu.

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas pārstāvis  Jānis Pinnis atklāja, ka, “skatoties, kā varētu turpināties jūlijs, augusts, drīzāk varētu būt pat labāk nekā pērn, jo ir tālie tirgi, piemēram, Amerika, Āzija, kur tiek pilināta informācija par to, ka ir tādas Baltijas valstis, ka te ir skaista zeme, ko var apciemot, un vasaras brīvdienās viņi Baltiju pieliek klāt, apciemojot Sanktpēterburgu vai Skandināviju, vai arī Baltiju un Rietumeiropu”.

“Šis segments ir smuki sakustējies, tas varētu mums vasarā radīt papildu plūsmu,” sacīja Pinnis.

Asociācijā rosina valstij vēl aktīvāk strādāt pie darījuma tūrisma attīstīšanas, proti, aicinājumiem Latvijā rīkot dažādas konferences un sporta pasākumus. Šāda tipa cilvēki parasti atstājot vairāk naudas nekā parastie atpūtas tūristi.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti