Tūrisma kompānija «Jēkaba aģentūra» atzīta par maksātnespējīgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Zemgales rajona tiesa pasludinājusi tūrisma uzņēmumu SIA "Jēkaba aģentūra" par maksātnespējīgu, liecina informācija Maksātnespējas reģistrā.

Par kompānijas maksātnespējas procesa administratoru iecelts Jānis Kumsārs.

Kreditoru prasījumi pret parādnieku iesniedzami administratoram līdz 2022.gada 20.janvārim.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) aicina patērētājus un "Jēkaba aģentūras" partnerus, ar kuriem saistības aģentūra nespēja pilnībā vai daļēji pildīt, līdz 2022. gada 20. janvārim iesniegt kreditora prasījumu maksātnespējas administratoram Jānim Kumsāram (prakses vietas adrese: Skolas iela 22-1, Rīga, tālruņa numurs 28668855; e-pasta adrese [email protected]).

Tikmēr "Firmas.lv" informācija liecina, ka bankrota procedūras īstenošanas termiņš ir viens mēnesis.

Jau vēstīts, ka "Jēkaba aģentūrai" pagājušā gada nogalē tika apturēta tūrisma operatora licences darbība. PTAC pārstāve Sanita Gertmane toreiz stāstīja, ka 2020.gada 3.decembrī "Jēkaba aģentūra" informēja PTAC par to, ka kompānijai jaunas apdrošināšanas polises maksa nākamajam darbības periodam veido 2500-3000 eiro, kā arī pārējie apdrošināšanas kompāniju izvirzītie nosacījumi ir neizpildāmi esošajā situācijā, jo uzņēmums nedarbojas.

Pēc PTAC sniegtās informācijas, "Jēkaba aģentūras" apdrošināšanas polises pēdējā darbības diena bija 2020.gada 5.decembris.

Lēmumu par "Jēkaba aģentūras" tūrisma operatora licences darbības apturēšanu PTAC pieņēma, jo kompānija neizpildīja regulējošās prasības, proti, tā nebija noformējusi jaunu apdrošināšanas polisi vai kredītiestādes garantiju nākamajam periodam.

2019.gadā "Jēkaba aģentūras" apgrozījums pieauga par 19,4%, sasniedzot 5,951 miljonu eiro, savukārt kompānijas peļņa bija 93 415 eiro pretstatā zaudējumiem 2018.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. Tostarp kompānijas ieņēmumi no tūrisma ārpus Latvijas veidoja 5,899 miljonus eiro. Savukārt kompānijas 2020.gada finanšu rādītāji nav publiskoti.

Kompānija "Jēkaba aģentūra" reģistrēta 2003.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Kompānijas īpašnieki ir Ilze Ķelpe (51%) un Uldis Alksnis (49%).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti