Tūrisma aģenti: Latvijā lielākie ceļotāji – ģimenes ar maziem bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijā arvien vairāk ceļojumos uz ārzemēm dodas ģimenes ar maziem bērniem, un šī ceļotāju grupa pašlaik ir aktīvākā Latvijā. To intervijā Latvijas Radio atzina Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas vadītāja Inga Kavaca.

Pēc viņas teiktā, ceļotāji dažādi izvērtē ceļojuma vajadzības, un atkarībā no tām tiek noteikts galamērķis. Ir ceļotāji, kas vēlas iepazīt citu zemju kultūru. Citi savukārt vēlas aizbraukt no ierastās vides un tikai atpūsties. Bet ir arī tādi, kas ceļo kopā ar ģimeni.

"Manuprāt, šobrīd [lielākā grupa] ir tā, kas ceļo kopā ar ģimenēm, kas ir ļoti patīkami.

Vecāki vēlas ceļot kopā ar saviem bērniem. Šeit domāju bērnus, kas ir pavisam maziņi līdz desmit gadu vecumam," teica Kavaca,

norādot, ka viens no ģimeņu iecienītākajiem galamērķiem ir Turcija.

Pēc ceļotāju iecienītajos galamērķos piedzīvotajiem teroraktiem tūrisma aģentūrās ir palielinājies darba apjoms – klientiem ir ne tikai jāpalīdz izvēlēties ceļojuma galamērķis, bet arī jāmēģina viņus nomierināt. Jautāta, kā tieši tas notiek, Kavaca noteica, ka vispirms cilvēkam ir jātiek skaidrībā – vai viņš vēlas vai nevēlas ceļot.

"Ja es pieņemu lēmumu, ka es ceļošu, tad es vairs nebaidos. Es ceļoju. Vienkārši izvēlos tādus galamērķus, kuri ir droši.

Protams, 1000% drošības droši vien nav nekur pasaulē, jo dzīve ir dzīve. Notiek sadzīviskas nelaimes un visādas citas lietas," teica Kavaca.

Viņa atklāja, ka pēc teroraktiem pamainās ceļojumu galamērķi, taču tas notiek uz īsu brīdi un pēc laiciņa atgriežas ierastajās sliedēs.

"Šobrīd braukt ar bērniem uz lielpilsētām es noteikti neieteiktu, bet tādas viesnīcas, kas ir laukos lielās teritorijās un pie jūras... Es domāju, ka [tur] var braukt," teica Kavaca.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti