Turcija varētu subsidēt čārterreisus no Eiropas, tostarp Latvijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Viens no iznākumiem Ankaras un Maskavas attiecību krīzei ir Turcijas mēģinājums izveidot to valstu sarakstu, kuru iedzīvotājus stimulēt apmeklēt Turciju. Tikko Turcijas valdības izskatītais darbības plāns paredz ieviest speciālas degvielas subsīdijas tūristu čarterreisiem.

Tā būtu 6000 liela ASV dolāru subsīdija katram reisam no 12 valstīm, kuru vidū ir gan visas trīs Baltijas valstis, gan Polija, kā arī virkne „veco” Eiropas valstu. Šādi subsidētie reisi tiktu virzīti uz Antaljas, Alanijas Gazipašas, Dalamanas, Bodrumas – Milasas un Izmiras lidostām laikā no 1. marta līdz 15.jūnijam, atsaucoties uz „Daily Sabah”, vēsta lsm.lv.ru.

Latvijas tūrisma nozares vadītāji pagaidām atsakās oficiāli komentēt Turcijas iniciatīvu, taču uzsver, ka šāds solis būtu loģisks.

Prakse tūristus uz savām valstīm vilināt ar subsīdiju palīdzību šajā reģionā nav sveša: līdzīgi ir rīkojušās Izraēla un Ēģipte. Tomēr 6000 ASV dolāru vienam reisam ir ļoti labs finansējums, sarunā ar rus.lsm.lv sacīja kāds Latvijā tūrisma nozarē strādājošais, kurš vēlējās paliks anonīms.

Viņš gan uzsver, ka Turcija gala lēmumu vēl nav pieņēmusi un nav zināmas Turcijas prasības šādas dotācijas saņemšanai. „Turki nav tā tauta, kas strādā uz priekšapmaksu. Visdrīzāk, lai saņemtu subsīdiju, būs jāizpilda virkne nosacījumu, kas būs grūti izpildāmi,” komentēja tūrisma uzņēmuma pārstāvis.

Viņaprāt, daudz lielāka ietekme uz tūrismu Turcijā varētu būt cenu samazināšanai viesnīcās, kam līdz ar Krievijas tūristu aiziešanu ir jācīnās par sarukušo klientu skaitu.

Turcija ir viens no populārākajiem Latvijas tūristu galamērķiem dienvidos. Atbilstoši pēdējiem Centrālās statistikas pārvaldes datiem no Latvijas uz Turciju tūrisma firmas ir nogādājušas 63 500 cilvēku. Tuvākā konkurente ir Grieķija, uz kuru devās 32 200 cilvēku. Savukārt uz Āfriku, ieskaitot Ēģipti, devās 27 800 cilvēku, uz Spāniju un Itāliju – attiecīgi 23 700 un 22 300 Latvijas iedzīvotāju. Visbeidzot, uz Bulgāriju devušies 19 300 cilvēki.

Turcijas un Krievijas attiecības saasinājās pēc tam, kad Turcija notrieca Krievijas militāro lidmašīnu. Krievija par to prasīja atvainošanos un norādīja, ka vainīga par notikušo ir Turcija. Tam nepiekrita Turcija. Saniknota par to, Krievija ieviesa sancijas pret Turciju un aicināja savus iedzīvotājus nedoties uz Turciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti