Rīta Panorāma

Austrālijā ar alu ražo elektrību

Rīta Panorāma

Japānā izmēģina "lidojošo auto"

Tūkstošiem sportistu izmanto Latvijas skolēnu radītu inovāciju

Tūkstošiem sportistu izmanto Latvijas skolēnu slinkuma dēļ radītu inovāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Aksels Zingulis un Reinis Nikuļcevs, būdami vēl nepilngadīgi, paralēli skolas gaitām uzsāka savu biznesu. Četrus gadus vēlāk viņu izveidotais uzņēmums “RocketGrip” eksportē Latvijā izgudrotu inovatīvu produktu – rokturus (gripus) - uz 45 valstīm. Biznesa ideja sākās ar slinkumu, kad vienam no puišiem apnika hokeja treniņos katru reizi pārtīt lāpstiņu un nūjas galu. Tā arī radās inovācija, kuru šobrīd izmanto tūkstošiem sportistu visā pasaulē.  

“Uzliekam pa virsu. Apakšā izveidojam reljefu, kādu gribas. Tādu, ar kādu katrs ir pieradis spēlēt. Process ir diezgan elementārs. Lejam karstu ūdeni virsū, un grips ieņem tādu formu, kādu esam atstājuši apakšā,” par produktu stāsta “RocketGrip” līdzīpašnieks Aksels Zingulis.

Biznesa ideja, kas aizstāj līdz šim sportistiem ierastās sporta lentes, Akselam Zingulim un Reinim Nikuļcevam radās, mācoties vidusskolā 11. klasē.

Četrus gadus vēlāk abi jaunie uzņēmēji katru mēnesi no Jelgavas desmitiem tūkstošu savu produktu eksportē uz 45 valstīm.  

“Es biju diezgan slinks sportists. Hokejā ir tā, ka visu laiku ir jāpārtin lāpstiņa un nūjas gals. Tas jādara principā pirms katra treniņa. Man to nepatika darīt, un man radās ideja, ka tajā visā varētu kaut ko mainīt. Reinis bija aizrautīgs tehniskais prāts, kam patika pielietot lietas netradicionālos veidos,” par biznesa idejas sākumiem stāsta “RocketGrip” līdzīpašnieks Aksels Zingulis.

Tika atrasts materiāls – gumijas un plastmasas sakausējums, kuru ar karsta ūdens vai fēna palīdzību var apstrādāt. Pēc tam nodibināts skolēnu mācību uzņēmums.

 

“Skolēnu mācību uzņēmumiem bija ierastie tirdziņi, kas notiek “Dominā”. Mēs braucām ar domu – “kam tādā tirdzniecības centrā ir vajadzīgi sporta gripi?”.  Ekonomikas skolotāja piesolīja desmitniekus, un mums pašiem par pārsteigumu, pārdevām visu,” atceras “RocketGrip” līdzīpašnieks Reinis Nikuļcevs.

Tālāk jau atlika ar savu inovatīvo produktu ielauzties pasaules tirgū.

Sāka ar rokturiem hokeja nūjām, bet tagad piedāvā arī tenisam, lakrosam, pat makšķerniekiem. Rokturi pieejami dažādās krāsās, klienti var pasūtīt personalizētu dizainu ar komandas logo vai sportista vārdu.

“Lielais mērķis ir iekļūt NHL, ja runājam par hokeju,” atklāj Aksels Zingulis.

Abi puiši uzņēmējdarbību sāka divatā, būdami vēl nepilngadīgi. Studiju laikā strādāja pa naktīm, bet tagad, pēc četriem gadiem, rokturu ražošanā iesaistīti jau aptuveni 10 cilvēki.

“Internets paver ļoti daudz iespēju. Latvija ir ļoti laba vieta, kur izveidot bāzi un pēc tam to visu var pavērst pasaulē,” uzskata Reinis Nikuļcevs.

Jau pašā uzņēmējdarbības sākumā Aksels un Reinis koncentrējās uz eksportu. Šobrīd lielākā daļa produkcijas ceļo uz ASV un Kanādu. Latvijā izgudrotos un ražotos rokturus arvien vairāk sāk izmantot hokejisti gan NHL, gan KHL, gan pasaules hokeja čempionātā.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti