Trīs starppilsētu autobusu maršrutu tīkla daļās noslēgti jauni līgumi ar pārvadātājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu ar autobusiem Iepirkumu uzraudzības birojs vēl trīs maršrutu tīkla daļās Iepirkumu komisijas lēmumu atzinis par pamatotu. Līdz ar to Autotransporta direkcija līdz šim ir noslēgusi astoņus līgumu ar uzvarētājiem.

No 2022. gada 1. jūlija:

  • lotē “Cēsis” sabiedriskā transporta pakalpojumus nodrošinās AS “Nordeka”,
  • lotē “Ogre, Aizkraukle” – AS “Liepājas autobusu parks”,
  • lotē “Jēkabpils, Preiļi, Līvāni” – SIA “Tukuma auto”.

Līgums ar uzvarētājiem būs spēkā 10 gadus.

Šajos maršrutos sabiedriskā transporta pakalpojumus nodrošinās ar autobusiem, kuru vidējais vecums 10 gadu periodā būs 3,64 gadi; informācija par gaidāmajām pieturām autobusos tiks paziņota gan audio, gan vizuāli; visi transportlīdzekļi būs aprīkoti ar elektronisku maršruta zīmi, drošības jostām, bezvadu internetu (wi-fi), kā arī tajos būs pieejami bezskaidras naudas norēķini. 39% autobusu būs aprīkoti ar velosipēdu turētājiem; vidēji vismaz 55% autobusu būs uzstādīts pacēlājs, nodrošinot transportlīdzeklī vismaz vienu vietu, kas paredzēta personai ratiņkrēslā; 11% no visiem pakalpojumu nodrošināšanā izmantojamajiem autobusiem būs bezizmešu.

Līdz šim līgums ar konkursa uzvarētājiem kopumā ir noslēgts astoņās no 16 maršrutu tīkla daļām. Lotē “Liepāja”, “Kuldīga, Saldus”, “Pierīga”, “Bauska” un “Daugavpils, Krāslava” līgums stāsies spēkā 2021. gada 1. augustā.

Maršrutu tīkla daļā “Limbaži, Sigulda” par uzvarētāju tika pasludināta AS “Nordeka”, tomēr Iepirkumu uzraudzības birojs uzdevis Iepirkumu komisijai pārvērtēt viena pretendenta – AS “CATA” – sagatavoto piedāvājumu.

Savukārt konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu atlikušajās septiņās maršrutu tīkla daļās piedāvājumus varēja iesniegt līdz 29. martam. Bet, ņemot vērā, ka pretendenti iesniedza sūdzības Iepirkumu uzraudzības birojā un birojs savu lēmumu paziņos maija sākumā, šobrīd Iepirkumu komisijas rīcībā nav informācijas par piedāvājumu skaitu.  

KONTEKSTS:

Konkurss par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu ar autobusiem līdz 2030. gadam 16 maršrutu tīkla daļās tika izsludināts 2019. gada jūlijā. Piecās maršrutu tīkla daļās – “Liepāja”, “Kuldīga, Saldus”, “Pierīga”, “Bauska” un “Daugavpils, Krāslava” – tika noslēgts līgums ar konkursa uzvarētāju, kas stāsies spēkā 2021. gada 1. augustā.

Konkurss par četrām maršrutu tīkla daļām - “Cēsis”, “Limbaži, Sigulda”, “Ogre, Aizkraukle” un “Jēkabpils, Preiļi, Līvāni” - tika izsludināts atkārtoti 2020. gada jūlijā, jo sākotnēji visu pretendentu sagatavotie piedāvājumi neatbilda iepirkuma nolikuma prasībām.

Atkārtots konkurss tika izsludināts vēl septiņās lotēs – “Talsi, Tukums”, “Jelgava, Dobele”, “Valmiera, Valka, Smiltene”, “Gulbene, Alūksne, Balvi”, “Madona” un “Rēzekne, Ludza”, “Ventspils” un “Jelgava, Dobele”, un tajā piedāvājumus varēja iesniegt līdz 29. martam. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti