Eiro fokusā

Koronavīrusa izraisīta ietekme uz ekonomiku

Eiro fokusā

Latvijā pieaudzis bezskaidras naudas maksājumu skaits

Trīs jūru valstu investīciju fonds atbalstīs liela mēroga starptautiskus projektus

Trīs jūru valstu investīciju fonds ļaus piesaistīt finansējumu vērienīgiem projektiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Trīs jūru valstu investīciju fonds varēs palīdzēt lieliem un nozīmīgiem komerciāli pamatotiem Latvijas projektiem, Latvijas Radio pastāstīja “Altum” valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Fonds atbalstīs nozīmīgus transporta, enerģētikas un digitālās infrastruktūras projektus.

Telefonintervja ar Reini Bērziņu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
Bērziņš skaidroja, ka šādu projektu nav daudz, bet dažreiz ir projekti, kuriem nepietiek ar “Altum” maksimālo iespējamo atbalsta summu, kas dažādās programmās ir līdz 3 vai 5 miljoniem eiro un kuriem dažādu iemeslu dēļ neizdodas piesaistīt kredītus.

Atbalsta nosacījums ir - projektam jāspēj sevi atpelnīt.

Sagaidāms, ka kopējais investīciju apjoms infrastruktūras attīstībai 12 iniciatīvas dalībvalstīm būs 3-5 miljardi eiro, informēja “Altum”.

Trīs jūru investīciju fonds Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīs atbalstīs ilgtspējīgu infrastruktūras projektu attīstību, kas veicinās reģiona savienojamību transporta, enerģētikas un digitālās infrastruktūras jomās un palīdzēs veicināt infrastruktūras atbilstību augstiem standartiem.

Investīcijas fonda finansēšanas avotus veidos dibinātājinstitūciju iemaksas, kā arī no citiem investoriem piesaistītie resursi. Nodomu protokolu par fonda izveidi parakstīja sešu Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu attīstības institūciju, tai skaitā “Altum”, vadītāji 2018. gada septembrī samitā Bukarestē.

Trīs jūru valstu investīciju fonds ir kopīgs 12 Baltijas, Melnās un Adrijas jūras valstu attīstības institūciju iniciatīva ar mērķi veicināt ilgtspējīgu un praktisku projektu finansēšanu un attīstību transporta, enerģētikas, informāciju tehnoloģiju un telekomunikāciju nozarēs.

Trīs jūru iniciatīvas dalībvalstis, kas apliecinājušas savu politisko gribu un gatavību stiprināt savu un reģiona konkurētspēju, ir Latvija, Austrija, Bulgārija, Horvātija, Čehija, Igaunija, Ungārija, Lietuva, Polija, Rumānija, Slovākija un Slovēnija.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti