Dienas ziņas

Dalailama Latvijā māca budisma filosofiju

Dienas ziņas

Restaurēts Kuldīgas novada muzeja interjers

Trikātā uzsāk ražot šokolādes konfektes

Trikātā uzsāk ražot šokolādes konfektes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

 

Trikātas vārds lielākoties saistās ar sieru, kas šajā vietā ražots daudzus gadus. Bet iespējama nākotnē Trikāta asociēsies ar šokolādes konfektēm, jo nesen to ražošanu sākušas vairākas bijušās Trikātas pienotavas darbinieces. Uzņēmējas cer, ka konfekšu ražošanas apjomus izdosies palielināt un ciematā būs vēl par kādu darba vietu vairāk.

Šokolādes konfekšu ražotnes saimniece Raisa Jablonska Trikātas pienotavā nostrādājusi 15 gadus. Viņa izlolojusi daudzus siera produktus, kas nu redzami veikalu plauktos. Tomēr pēc pienotavas slēgšanas mainījusies arī viņas dzīve - Raisa sākusi ražot šokolādes konfektes.

„Tas ir rūpīgāks darbs - ja siera ražošanā tie ir lieli tilpumi, lieli apjomi, tad šeit katra konfekte ir mākslas darbs, pie kura jāpiestrādā,” saka SIA “R Chocolate” ražošanas vadītāja Raisa Jablonska.

Interese par šokolādi radusies nejauši un tad jau arī pieaugusi vēlme šo produktu izzināt un no tā radīt kaut ko vēderam tīkamu. Raisa cer, ka šādi par mazo ciematu izdosies vairot arī tūristu interesi. „Trikāta ir lieliska vieta, lai atbrauktu cilvēki, apskatītu dabu. Bet ne tikai lai atbrauktu apskatīties apkārtni, viņiem vēl kaut kas ir vajadzīgs, es domāju, ka šokolāde ir lielisks iemesls, lai apciemotu Trikātu,” saka ražošanas vadītāja.

Kopā ar Raisu šokolādes konfektes gatavo vēl divas darbinieces, kuras agrāk strādājušas Trikātas pienotavā. Viņas ir gandarītas, jo atkal var strādāt šeit pat Trikātā. „Darbs bija interesants, bet bija fiziski smagāks. Šeit smagākais ir šokolādes paciņa, bet darbs arī tur bija interesants,” saka „R Chocolate” veikala pārdevēja Guna Kaģe.

„Pēc „Trikātas siera” palika ļoti daudz tiešām labu speciālistu, kas ir vairākus gadus strādājuši pārtikas tehnoloģijās. Viņi zina, kā pret to ir jāizturas, ar kādu cieņu un atbildību,” norāda Raisa Jablonska.

Uzņēmuma darbinieces cer, ka konfekšu ražošanu apjomus izdosies palielināt un radīt aizvien jaunus produktus, jo jau šobrīd interese par Trikātā ražotajām šokolādes konfektēm esot liela.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti