Trešdien pēcpusdienā elektrības cena Latvijā uz vienu stundu sasniegs biržas griestus (precizēts)

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Trešdien, 17. augustā, pēcpusdienā no plkst.18 līdz 19 (no plkst.17 līdz 18 pēc Centrāleiropas laika) elektroenerģijas stundas cena Latvijā sasniegs "Nord Pool" biržas griestus – 4000 eiro par megavastundu (MWh), liecina informācija "Nord Pool" biržas mājaslapā.

Precizējums

Cena 4000 eiro par megavastundu Latvijā trešdien būs no plkst.18 līdz 19, nevis no plkst.17 līdz 18.

Tāpat arī pārējās Baltijas valstīs – Lietuvā un Igaunijā – cena šajā stundā sasniegs 4000 eiro par MWh, kas ir tehniski iespējami augstākā stundas cena biržas ietvaros.

Trešdienas vidējā elektroenerģijas cena Latvijā un Lietuvā sasniegs 823,98 eiro par MWh, savukārt Igaunijā tā būs 682,05 eiro par MWh.

Kā norādīja Latvijas Elektroenerģētiķu un elektrobūvnieku asociācijas valdes izpilddirektors Gunārs Valdmanis, cenas kāpuma pamatā ir jaudu deficīts, ko, pēc viņa ieskatiem, varētu radīt divi faktori – ražošanas jaudu atslēgumi Igaunijā un gāzes deficīts reģionā.

Viņš pauda, ka Igaunijā patlaban aktīvi norit elektroenerģijas ražošanas staciju tehniskā apkope, kas arī ierobežo valsts spēju saražot elektrību. Tāpat apkope pašlaik notiek arī Rīgas pirmajā termoelektrostacijā (TEC).

Tikmēr ziņu par tehniskām apkopēm abos Rīgas TEC-2 blokos Valdmanim nav. Viņš izteica prognozi, ka iemesls, kādēļ AS "Latvenergo" izvēlas šajā stacijā elektrību tik daudz neražot, varētu būt saistīts ar dabasgāzes pieejamību – lai neizveidotu šī resursa deficītu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti