Trešā daļa no sabiedrības priekšlikumiem iekļauti Nacionālā attīstības plānā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pēc plašas sabiedrības iesaistīšanās Nacionālā attīstības plāna 2021.-2027. gadam (NAP2027) pirmās redakcijas publiskajā apspriešanā un daudzām diskusijām ar sadarbības partneriem Pārresoru koordinācijas centrs rūpīgi izvērtējis visus aptuveni 1400 saņemtos priekšlikumus un sagatavojis NAP2027 gala redakcijas projektu.

Trešā daļa no sabiedrības priekšlikumiem iekļauti Nacionālā attīstības plānā
00:00 / 00:50
Lejuplādēt

Aptuveni trešā daļa no priekšlikumiem ņemti vērā. Nacionālā attīstības plāna gala redakcijas projektu izskatīs Nacionālā attīstības padome un Nacionālā trīspusējās sadarbības padome. Pēc tam tas tiks iesniegts izskatīšanai Ministru kabinetā, un janvārī plānam jānonāk apstiprināšanai Saeimai.

Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks stāsta, ka priekšlikumu bija ļoti daudz. "Protams, plašas diskusijas bija, teiksim, par vides prasībām, cik lielā mērā tās iekļaut Nacionālajā attīstības plānā. Mēs nerunājam tik daudz par nozaru attīstību, cik par pārmaiņām visā valstī, pamatā skatoties, protams, uz ikvienu cilvēku, uz valsti kopumā, uz valsts attīstības modeli. Saprotam, ka ekonomikai mums jābūt vairāk balstītai uz zināšanām, vairāk ir jāmācās. Jāapgūst zināšanas, lai ikviens cilvēks Latvijā būtu konkurētspējīgs 2027. gadā," skaidro Vilks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti