Tramps varētu piedāvāt muitas tarifus naftas produktiem no Saūda Arābijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien Baltajā namā uzņems naftas ieguves kompāniju vadītājus, lai apspriestu iespējamo palīdzību nozarei, kas cieš no zemā pieprasījumiem pēc energoresursiem un cenu kara starp Saūda Arābiju un Krieviju. Trampam tikšanās ar enerģētikas industrijas līderiem ir paredzētas arī nedēļas nogalē.

Tramps ar ASV naftas uzņēmumu vadītājiem pārrunās palīdzību krīzē nonākušajai nozarei
00:00 / 01:01
Lejuplādēt

ASV prezidents Donalds Tramps tiksies ar industrijas milžu "Exxon Mobil" un "Chevron" bosiem, kuriem izklāstīs iespējamos soļus, lai palīdzētu naftas ieguves nozarei.

Mediji vēsta, ka viens no Trampa piedāvātajiem risinājumiem varētu būt muitas tarifi naftas produktu importam no Saūda Arābijas.

Tomēr nozari pārstāvošais Amerikas Naftas institūts iebilst pret tirdzniecības ierobežojumiem, jo tie varot radīt sarežģījumus ASV naftas ieguves uzņēmumiem, kuri strādā citās valstīs.

KONTEKSTS:

Covid-19 pandēmijas dēļ pasaulē ir būtiski krities pieprasījums pēc naftas produktiem. Situāciju globālajā naftas tirgū saasinājušas arī Saūda Arābija un Krievija, kuras ir ievērojami palielinājušas naftas ieguvi un eksportu. Tā rezultātā naftas cena šogad ir samazinājusies par gandrīz divām trešdaļām un pašlaik tā ir tikai aptuveni 20 dolāru par barelu.

Naftas cenu sabrukums apdraud ASV naftas ieguves industriju. Vairāki uzņēmumi jau ir paziņojuši par bankrotu un masveida darbinieku atlaišanu. Tāpēc Baltajam namam ir jādomā par veidiem, kā aizsargāt nozari.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti