Tramps kritizē ASV centrālas bankas politiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Amerikas Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps asi kritizējis centrālās bankas – Federālās rezervju sistēmas – darbu. Lielāko Baltā nama saimnieka neapmierinātību izraisīja tās īstenotā procentu likmju paaugstināšana aizdevumiem.

Intervijā televīzijas kanālam “Fox Business” Tramps paziņoja, ka Federālā rezervju sistēma ir viņa lielākais drauds. Viņš nemēģinot ietekmēt šīs institūcijas politiku, taču bažījas par strauju procenta likmju paaugstināšanu.

Vienlaikus Tramps nesniedza konkrētu atbildi uz žurnālistes norādīto, ka viņš pats pieņēmis lēmumu iecelt centrālās bankas vadītāja amatā stingrākas monetārās politikas piekritēju Džeromu Pauelu.

Tikmēr ekonomikas eksperti norāda, ka bāzes procentlikmes paaugstināšana veicina ASV dolāra kursa kāpumu, kas nav izdevīgs amerikāņu eksportētājiem. Tā arī veicina aizdevumu likmju pieaugumu, kas palielina izdevumus valsts parāda apkalpošanai. 

ASV prezidenti parasti publiski nekomentē Federālās rezervju sistēmas darbu, bet Tramps jau iepriekš vairākkārt pārkāpis nerakstītos principus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti