Tramps aicina atcelt visus tirdzniecības ierobežojumus starp ASV un ES

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Donalds Tramps negaidīti aicinājis atcelt visus tirdzniecības ierobežojumus starp Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV) un Eiropas Savienību (ES). Paziņojums pieskaņots Eiropas Komisijas prezidenta Žana Kloda Junkera vizītei Vašingtonā.

Tramps sociālās saziņas vietnē "Twitter" norādīja, ka viņam ir ideja, kā atrisināt ekonomiskās nesaskaņas starp ASV un Eiropas Savienību. Nepieciešams atcelt visus tirdzniecības tarifus, barjeras un subsīdijas. Tā būšot patiešām taisnīga tirdzniecība un brīvais tirgus.

Vienlaikus viņš apsūdzēja bloku negodīgā tirdzniecības praksē un piedraudēja aplikt ar muitas nodevām arī Eiropā ražotos automobiļus.

Tomēr ekonomikas eksperti jau pauduši skepsi par iespēju šadā veidā atrisināt nesaskaņas. Tramps daudzkārt paudis skaļus paziņojumus, taču vēlāk mainījis savu viedokli.

Uz Vašingtonu dosies arī bloka tirdzniecības komisāre Sesīlija Malmstrēma, un viņa jau pagājušajā nedēļā draudēja ieviest jaunas muitas nodevas, ja abām pusēm neizdosies rast kompromisu. 

KONTEKSTS:

ASV kopš 1.jūnija sāka piemērot ievedmuitu ES eksportētajam alumīnijam un tēraudam 6,4 miljardu eiro apmērā. Tarifi vērsti arī pret Ķīnu, Kanādu, Meksiku un citiem tradicionāli ASV sabiedrotajiem. ES ieviesa atbildes tarifus, un tas notika laikā, kad vēl lielāks tirdzniecības konflikts ASV izveidojies ar Ķīnu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti