Dienas ziņas

Jūrmalciema armijas poligonā mācības – jau nākamgad

Dienas ziņas

Bauskas novada domes priekšsēdētājs zaudē amatu

Liela interese par iesaistīšanos uzņēmējdarbībā

Topošie Vidzemes uzņēmēji: Ja ir laba ideja, tad tikai jāatrod pareizie atbalsta instrumenti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Nākamie un jaunie Vidzemes uzņēmēji uzskata – ja ir laba ideja, jācenšas to īstenot, tikai jāatrod īstie atbalsta instrumenti, ko tieši biznesa uzsācējiem piedāvā valsts un pašvaldības.

Kā īstenot savus sapņus, darīt darbu, kas aizrauj, un vēl ar to arī pelnīt, pieredzē dalījās vairāki vidzemnieki, kas pēdējo gadu laikā uzsākuši savu biznesu. Viņu vidū arī Zane Magone, kas Limbažu novadā veido īru tinkeru šķirnes zirgaudzētavu un apskates saimniecību.

“Tas man prasīja veselu gadu - saprast savu ideju, mērķi, nonākt vispār līdz biznesa plānam, līdz idejai, ko vispār darīt tajos laukos, jo man likās, ka tur ir bezizeja. Bet īstenībā:  nē - tur ir mana dzīve šobrīd,”

neslēpj Magone, kas vada zemnieku saimniecību “Priedītes”.

Tāpat savu aizraušanos uzņēmējdarbībā pārvērtusi Inga Ērgle no Smiltenes,

viņa pilnībā mainījusi nodarbošanos, no transporta loģistikas speciālistes kļūstot par musli uzkodu ražotāju, jo uz to vedinājis sportiskais dzīvesveids.

“Mana sirdslieta bija kalnu riteņbraukšana un florbols, un tajā visā, protams, ir iepinies arī uzturs, kas ir svarīga lieta, lai sportotu un fiziski aktīvi kustētos. Es sapratu, ka tas mans īstais aicinājums, tā vilkme ir sports un uzturs,” klāsta uzņēmuma “InGo” īpašniece Inga Ērgle.

Lai dzirdētu šādus pieredzes stāstus, kā citi nonākuši līdz savam biznesam un ar ko jārēķinās šajā ceļā, Priekuļos bija sapulcējušies daudzi interesenti, kas arī vēlas uzsākt vai attīstīt savas ieceres. “Darbojos biedrībā, piedāvājam skolēniem, jauniešiem aktīvās atpūtas iespēju, kas ir klinšu kāpšanas zāle. Atrodamies mēs Valmierā. Un saprotam, ka jauniešiem gribas kaut ko vēl, gribas kādas izjūtas, līdz ar to šausim kādā virzienā, bet tam visam ir noteikti nepieciešams arī atbalsts,” norāda pasākuma apmeklētājs Gvido Sīka.

Vidzemes plānošanas reģiona speciālisti vērtē, ka, redzot, cik Vidzemē jau ir aktīva uzņēmējdarbības vide, spēkus pašiem kļūt par darba devējiem vēlas izmēģināt gana daudz jaunu cilvēku. Mērķa sasniegšanai šobrīd pieejams arī dažāda veida atbalsts gan valstī kopumā, gan katrā pašvaldībā - grantu programmas, nekustamā īpašuma atlaides, industriālo telpu piedāvājums. “Es ļoti ieteiktu darboties kombinācijā. Tas var būt sākotnēji biznesa inkubators, vai varbūt, ja netiekam uzreiz biznesa inkubatorā kā inkubējams uzņēmums, tad pirmsinkubators. Līdz ar to dažu mēnešu laikā saprast, vai vispār tas iet tālāk vai neiet,” stāsta Vidzemes uzņēmējdarbības plānošanas centra vadītājs Māris Ozols.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti