Rīta Panorāma

Rīgā maina pieturvietu nojumes

Rīta Panorāma

Intervija ar Īanu Frū

Intervija ar Danu Reiznieci-Ozolu

Topošā ekonomikas ministre darba sākumā lūgs laiku «Citadeles» darījuma izvērtēšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pēc jaunās valdības apstiprināšanas ekonomikas ministres amata kandidāte Dana Reizniece-Ozola (ZZS) lūgs laiku, lai iepazītos un izvērtētu bankas „Citadele” pārdošanas darījumu. Tā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja topošā ministre.

„Es nevarēšu apstiprināt darījumu ar aizsietām acīm,” sacīja Reizniece-Ozola. Viņa lūgs laiku, lai varētu iepazīties un izvērtēt darījumu, un tas nenotiks vienas vai divu dienu laikā.

Viņa arī cer, ka no investoru puses būs sapratne par pašreizējo situāciju – gan valdības maiņu un jauna ministra atnākšanu, gan „tehniskajām problēmām”, kas skaitītas ar Privatizācijas aģentūras valdes atkāpšanos.

Viņa apliecināja, ka pēdējā informācija no investoru puses ir nemainīga – vēlme noslēgt darījumu aizvien ir spēkā.

Jau vēstīts, ka Privatizācijas aģentūras valdes atkāpšanās dēļ uz nezināmu laiku atlikta ”Citadeles” pārdošanas līguma parakstīšana. Investoru klubs, kuru vada ”Ripplewood”, par nepilniem 75% valstij piederošo akciju varētu maksāt 74 miljonus eiro.  

Privatizācijas aģentūras Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs, kuru drīzumā plānots iecelt par aģentūras valdes locekli, gan uzskata, ka līgumu par ”Citadele” bankas pārdošanu investoru klubam, ko vada ”Ripplewood Advisers”, un kura parakstīšanu aizkavējusi Privatizācijas aģentūras valdes atkāpšanās, varētu parakstīt nākamajā vai aiznākamajā nedēļā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti