TOP101 Latvijas vērtīgākā uzņēmuma statusu saglabā «Latvenergo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ikgadējā Latvijas vērtīgāko uzņēmumu TOP101 jau devīto reizi par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu atzīta AS “Latvenergo”, kuras novērtējums 2016.gada topā ir sasniedzis 1,307 miljardus eiro, (pirms gada – 1,067 miljardus eiro), gada laikā uzrādot vērtības pieaugumu par 22%.

“Prudentia” un “Nasdaq Riga” veidotā Latvijas vērtīgāko uzņēmumu 2016.gada topa augšgalā 2.vietā savu pozīciju saglabā AS “Swedbank” un 3.vietā ierindojas AS “Latvijas valsts meži”.

Pozitīvas vērtības izmaiņas topa desmitniekā uzrāda arī AS “Latvijas gāze”, kas pacēlusies no 6. vietas uz 4.vietu, uzrādot vērtības pieaugumu par 11% vairāk nekā 2015.gada topā.

Būtisku vērtības pieaugumu Latvijas vērtīgāko uzņēmumu topā piedzīvojusi arī SIA “Mikrotīkls”, kas spējusi ielauzties pirmajā desmitniekā, pakāpjoties no 16. uz 8. vietu. Tās novērtējums šā gada topā sasniedzis 418,9 miljonus eiro, un tas ir par 55% palielinājies, salīdzinot ar iepriekšējā gada novērtējumu – 270,3 miljoni eiro.

Par Baltijas TOP10 vērtīgāko uzņēmumu jau trešo reizi pēc kārtas atzīta “Swedbank Grupa”.  Baltijas mērogā otrajā vietā vērtīgāko uzņēmumu topā ierindojas "SEB bankas" grupa, savukārt trešajā vietā ir akciju sabiedrība "Tallink Grupp”. 

Šā gada TOP101 Latvijas vērtīgāko uzņēmumu kopējā vērtība ir sasniegusi 15,7 miljardus eiro.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti