«Tīrīga» saņem atkritumu apsaimniekošanas atļauju Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Uzņēmums “Tīrīga”, kuram Rīgas dome uz 20 gadiem uzticējusi atkritumu apsaimniekošanu pilsētā, no Valsts vides dienesta saņēmis atļauju sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanai Rīgā, informēja uzņēmumā.

“Atļaujas saņemšana ir Valsts vides dienesta apliecinājums, ka “Tīrīga” drīkst sniegt pakalpojumus Rīgā. Tas ir vēl viens solis līdz mūsu pilnīgai gatavībai sniegt pakalpojumus rīdziniekiem jau no 15. septembra,” paziņojumā medijiem norādīja “Tīrīga” valdes priekšsēdētājs Guntars Levics.

Iepriekš Rīgas domes opozīcijas deputāti norādīja, ka uzņēmums "Tīrīga" joprojām nebija saņēmis Valsts vides dienesta atļauju nodarboties ar atkritumu apsaimniekošanu, liecina ziņu aģentūras LETA arhīvs.

KONTEKSTS:

Līdz šim rīdzinieku atkritumus apsaimniekoja četras dažādas kompānijas par dažādiem tarifiem. Rīgas dome lēmusi uz nākamajiem 20 gadiem visu atkritumu apsaimniekošanu uzticēt vienam operatoram – vairāku uzņēmumu izveidotajai akciju sabiedrībai “Tīrīga”. Taču konstatēts, ka jaunais piedāvājums ir vismaz par 40% dārgāks. Uzņēmējs skaidro, ka jaunas mašīnas un šķirošanas vietas prasa milzīgus ieguldījumus.

Konkurences padome (KP) līdz šim vairākkārt ir norādījusi, ka tik lielā tirgū kā Rīga monopols uz 20 gadiem var lielā mērā iznīcināt konkurenci, tādējādi cenu politiku diktēs viens uzņēmējs. Tāpēc jūlijā KP ierosināja pārkāpuma lietu par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un vēlas iesaldēt līguma pārslēgšanas procesu ar pagaidu noregulējumu. Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija secināja, ka Rīgas domes iecere noslēgt jaunu līgumu par atkritumu apsaimniekošanu uz 20 gadiem nav pretrunā ar normatīvajiem aktiem.

Rīgas dome iepriekš norādīja, ka rīdziniekiem līgumi par atkritumu apsaimniekošanu jāpārslēdz līdz šā gada 15. septembrim. Taču vairāku Rīgas apkaimju iedzīvotāji, būdami nemierā ar pakalpojuma sadārdzinājumu un radīto monopola situāciju, neslēdz līgumus ar "Tīrīga".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti