Dienas ziņas

Audžuģimenēm aprēķināt pabalstus palīdzēs kalkulators

Dienas ziņas

Diasporas nometnes Latvijā ļoti pieprasītas

LTRK aicina partijas samazināt nodokļus

Tirgotāju un rūpnieku kamera aicina partijas samazināt nodokļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) iesaka partijām samazināt darbaspēka nodokļus, sasaistīt ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) neapliekamo minimumu ar minimālo algu un atcelt šogad ieviesto IIN likmes progresivitāti.

Uzņēmēju organizācija uzskata, ka līdz šim partijas maz pildījušas solījumus uzņēmējdarbības vides uzlabošanai. Tādēļ kamera izstrādājusi savas rekomendācijas, aicinot tās iekļaut partiju programmās pirms rudenī gaidāmajām 13.Saeimas vēlēšanām. 

"Tas, kas ir uzdevums – jāatrod veids, lai maksimāli daudz naudas paliek pie cilvēkiem.

Nodokļu likmes ir saprātīgas, savukārt samaksātie nodokļi tiek izlietoti ļoti efektīvi. Galvenās lietas, kas ir vajadzīgas valsts pārvaldē, ir mērķtiecība.

Tātad jābūt fokusam uz rezultātu, ir jābūt motivācijai piesaistīt investorus, piesaistīt uzņēmumus, nevis vienkārši kaut kā procesēt un saņemt līdzekļus no izlīdzināšanas fondiem vai subsidētām vietām," teica LTRK prezidents Aigars Rostovskis.

Starp LTRK rekomendācijām partiju programmām ir arī ēnu ekonomikas apkarošana, valsts neiejaukšanās uzņēmējdarbībā, kā arī atbalsts zinātnes komercializācijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti