Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Filipu Rajevski

Rīta Panorāma

Intervija ar filmas režisoru Staņislavu Tokalovu un aktieri Andri Keišu

Intervija ar Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidentu Henriku Danusēviču

Tirgotāju asociācijas vadītājs kases aparātu reformu sauc par «barotavu» konsultantu firmām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs jaunās prasības kases aparātiem, kas stājās spēkā šogad, sauc par “barotavu” uzņēmumiem, kuri nodrošinās šo jauno sistēmu sertifikāciju.

Danusēvičs LTV “Rīta panorāmai” sacīja, ka pašlaik Latvijā nevar iegādāties jaunus kases aparātus, kas atbilstu prasībām.  Aparātu iegāde izmaksā aptuveni 40 000 eiro, savukārt sertifikācija saskaņā ar jaunajām prasībām – 15 000 eiro, turklāt ja, piemēram, pakalpojumu sniedzējs vai tirgotājs kaut ko maina, piemēram, ievieš atlaides, sertifikācija nepieciešama no jauna.

“Tā ir miljonu afēra,” pauda Danusēvičs, norādot, ka kases aparātu reforma nepalīdzēs apkarot ēnu ekonomiku, bet tikai uzliks lielāku slogu maziem tirgotājiem.

Un šāda aparātu sertifikācija, viņaprāt, ir “barotava”, kas ir izdevīga konsultantu kompānijām.

Tirgotāju asociācija uzskata, ka būtu jāievieš prasības tiem uzņēmumiem, kuri ir Valsts ieņēmumu dienesta “riska sarakstā”, savukārt godīgiem tirgotājiem, kuri pat ir saņēmuši VID pateicības, to varētu darīt pakāpeniski.

Viņš arī sacīja, ka tirgotāji atbalsta nepieciešamās reformas, bet tām jābūt pakāpeniskām.

Aģentūra LETA vēstīja, ka 1.janvārī stājās spēkā noteikumi par jaunajām kases aparātu un sistēmu prasībām, kurām uzņēmējiem jāpielāgojas līdz šā gada 1.jūlijam.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem atbilstošo kases aparātu, hibrīda kases aparātu un kases sistēmu lietošana visiem nodokļu maksātājiem, izņemot padziļinātās sadarbības programmas dalībniekus, obligāti jāsāk ne vēlāk kā 2017.gada 1.janvārī. Tomēr, tā kā uzņēmēju gatavība pielāgoties jaunajām prasībām vērtējama kā zema, Valsts ieņēmumu dienests (VID) iepriekš paziņoja par sešu mēnešu pārejas periodu. Tas nozīmē, ka jaunām prasībām atbilstoši kases aparāti un sistēmas jāsāk lietot no 1.jūlija.

Savukārt padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku reģistrā iekļautie nodokļu maksātāji jaunajām tehniskajām prasībām atbilstošos kases aparātus, hibrīda kases aparātus un kases sistēmas jāsāk lietot ne vēlāk kā 2019.gada 1.janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti