Tirgotāju asociācija nepieļauj cenu kāpumu Covid-19 ietekmē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Covid-19 kopumā cenu kāpumu nav rosinājis, izņemot augļu un dārzeņu grupu, kurā pieaugušas cenas gan kivi un citroniem, gan burkāniem un gurķiem, arī sēnēm ir cenu kāpums. Savukārt cenu kritums ir dabīgām sulām, cukuram un šampanietim, informēja Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA).

Tirgotāju asociācija veica cenu novērošanu nozīmīgāko tirdzniecības uzņēmumu veikalos un aprēķināja vidējās cenas plaša patēriņa pārtikas precēm.

LTA secināja, ka ārkārtējās situācijas ietekmē nav vērojamas lielas cenu svārstības un saglabājās iepriekšējā tendence ar minimālām cenu svārstībām. Daļa no tām attiecas uz produktu sezonlitāti.

Kopumā par 2020.gadu iepriekšējās globālās prognozes liecināja, ka pārtikas cenas palielināšanos no 1,5% līdz 2,5%. Paredzams, ka piena produktu cenas pieaugs no 1,5% līdz 2,5%, dārzeņu cenas - līdz 1%, svaigu augļu cenas no 1% līdz 2%, graudaugu un maizes izstrādājumu cenas no 2% līdz 3%, liellopu un teļa gaļas cenas no robežās līdz 1%, mājputnu cenas pieaugs par 0,5% līdz 1,5%, bet cūkgaļas cenas - par 1,5% un 2,5%.

KONTEKSTS:

Covid-19 krīzes laikā arī lauksaimniecības un pārtikas preču ražotāji izjūt papildu grūtības, ko izraisa pasaulē ieviestie pasākumi vīrusa izplatības ierobežošanai. Kritiska situācija esot olu ražošanā un piena pārstrādē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti