Panorāma

Labdarības maratonā "Dod pieci" saziedoti 85 781 eiro

Panorāma

Jumtu tīrīšana rit pilnā sparā

Ziemassvētku eglītes šogad būs dārgākas

Tirgotājs: Ziemassvētku egles kļuvušas dārgākas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Novembrī Latvijā vispārējā inflācija saglabājās 21,8% līmenī. Tādējādi arī Ziemassvētku eglītes kļūs dārgākas.

Egļu tirgotājs Dainis Rācenis pastāstīja, ka viņa eglīšu uzcenojums šogad ir ap 10%. Cenu pieaugums saistīts ar to, ka visam augušas cenas.

"Degvielas cenas cēlušās, izejmateriālu cenas cēlušās. Tas pats pie eglītes iepakojuma. Tas arī ir cēlies. Darbaspēka resurss arī – cenas cēlušās. Praktiski visam, uz ko paskatāmies, – cenas ir cēlušās.

Cenu lapiņām cenas cēlušās. Kopā tas viss summējas arī egles cenā," skaidroja Rācenis.

Egļu tirgotājs arī norādīja – neskatoties uz pieaugušo cenu, pašlaik nav novērojama tendence, ka cilvēki egles nepirktu vai pirktu mazāk.

"Degvielai ir vairāk cenas cēlušās. Vai tāpēc ir mazāk mašīnu ielās? Nu, nav. Eglei ir 10%. Egle ir pirkums reizi gadā. Tas ir mūsu svētkiem, mūsu priekam. Es nezinu... Patreiz man neizskatās, ka tagad tāpēc, ka viss ir dārgāks, egli mēs nepirksim vai pirksim mazāku. Pašreiz iet tā kā katru gadu," secināja Rācenis.

Egļu tirdzniecības vietās Latvijā pārsvarā pieejami divi šo koku veidi – tā saucamā Latvijas egle ar asākām skujām un baltegle "Nordmann", kuras skujas ir samērā mīkstas. Cenu pieauguma ziņā starp abiem veidiem atšķirību neesot.

"Ir tā, ka formēta Latvijas egle maksās tikpat cik maksās "Nordmann".

Tas tā vēsturiski ir bijis, vismaz manā piecu gadu pieredzē. Varbūt 90. gados vai 2000. sākumā, pēc 2008. gada krīzes ir citādāk bijis cenu sadalījums, bet principā, ja cenas ceļas, tās ir vienādā korelācijā gan ārzemju eglēm, gan Latvijas eglēm," norādīja egļu tirgotājs.

Viņš arī piebilda – ar egles iegādi ļoti steigties nevajadzētu. Īpaši tas attiecas, ja izvēle būs par labu Latvijas eglei, kuras "mūžs" mājās ir tikai apmēram desmit dienas.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti