Tirgotāji sola atgriezties Āgenskalna tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Āgenskalna tirgus attīstībā tiks ieguldīti vairāki miljoni eiro, to ceturtdien, 26. jūlijā, apliecināja SIA “Kalnciema iela” īpašnieks Kārlis Dambergs, prezentējot nākotnes plānus Rīgas Domes vadībai.

Šis uzņēmums ieguva tiesības apsaimniekot tirgus teritoriju uz 30 gadiem un sola, ka jau 3. augustā atsāksies āra tirdzniecība.

“Pieteikušies ir jau vairāk nekā 100 tirgotāji. Mēs, protams, rūpīgi izvērtēsim preču izcelsmi. Un primāri tā būs pārtika. Fokuss tiks likts tieši uz pārtiku,” sacīja Dambergs.

Āra tirdzniecība pie Āgenskalna tirgus tiks organizēta katru dienu,  izņemot pirmdienas. Rīkotāji sola, ka priekšroka tiks dota Latvijas precēm. Taču būšot pieejamas arī pārbaudītas ārzemju izcelsmes preces.

Līdz ar vēsāka laika iestāšanos  tirdzniecība daļēji tiks pārcelta uz pagaidu telpām, ko plāno ierīkot bijušā sakņu paviljona vietā, kamēr galvenajā paviljonā notiks rekonstrukcijas darbi. Plānots, ka tie prasīs 3,5 gadus.

KONTEKSTS:

Āgenskalna tirgu turpmāk apsaimniekos pašreizējie Kalnciema kvartāla īpašnieki, kuri šādas tiesības ieguva 18. maijā notikušajā izsolē. Līgums noslēgts uz 30 gadiem un paredz, ka iznomātājam jāpiesaista investors un līdz 2021.gada beigām jāatjauno tirgus, lai tas varētu atsākt darbu.

Āgenskalna tirgus no šā gada 1.janvāra ir slēgts tā neapmierinošā tehniskā stāvokļa dēļ. Rīgas dome nolēma pārtraukt pašvaldības uzņēmuma "Rīgas centrāltirgus" nomas līgumu par Āgenskalna tirgus apsaimniekošanu, tā vietā lemjot izsolē meklēt privātu uzņēmēju, kas nomās tirgu uz 30 gadiem.

Konkursā par Āgenskalna tirgus iznomāšanu bija noteikts, ka tirgus jāatjauno, par to domes atlīdzību nesaņemot. Noteikumos arī bija iekļauts punkts, ka tirgus statuss jāsaglabā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti