Tirgotāji: Rindas pie mazajiem veikaliem mazinās, bet interese iepirkties klātienē – liela

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Apritējušas divas nedēļas, kopš mazie veikali, kuru platība nav lielāka par 7000 kvadrātmetru un kuriem ir pašiem sava ieeja, atkal atvēra durvis pircējiem. Pirmajās dienās pie vairākiem no tiem veidojās garas rindas, kuras tagad mazinājušās. Tomēr interese iepirkties klātienē joprojām ir liela.

„Pastiprināts pieprasījums bija pirmās divas, trīs dienas. Pēc tam izlīdzinājies normālā tirdzniecības ritmā,” kopējo situāciju par rindu veidošanos pie mazajiem veikaliem raksturoja Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs. Tomēr mazajiem uzņēmējiem ir citas rūpes

Tirgotāji: Rindas pie mazajiem veikaliem mazinās, bet interese iepirkties klātienē - liela
00:00 / 03:35
Lejuplādēt

„Viņi vēl nav saņēmuši atbalstu par slēgto periodu. Ir nepieciešama nauda, lai varētu iepirkt nākošās sezonas krājumus. Mazajiem traucē šis noteikums par 25 kvadrātmetriem uz vienu cilvēku, jo tas būtiski samazina pircēju iespējas apskatīt preci,” norādīja Danusēvičs.

Veikala „Četras zoles” pārstāve Katrīna Klimoviča pastāstīja, ka pirmo dienu trakums nedaudz pierimis, bet tik un tā darba ir daudz un cilvēku interese ir liela.

„Vēl joprojām stāv rindas pie veikaliem. Rindā sanāk stāvēt piecas līdz desmit minūtes. Ir daudz apmeklētāju. Visu laiku mums turas maksimums – 20 cilvēki veikalā.

Protams, tagad jau paliek mierīgāk. Nav tik traki, kā bija sākumā. Tajās pirmajās dienās bija tā, ka darbinieki nespēja tikt galā. Visi arī gribēja dabūt visu ātri,” stāstīja veikala pārstāve.

Brīvdienās cilvēku bija mazāk nekā darba dienās. Klimoviča to skaidroja ar vēlmi paspēt pirkumus veikt pirmajās dienās, tiklīdz tas bija atļauts. Cilvēki iegādājas gan apavus, gan apģērbus.

„Pirkumu skaits ir palielinājies, jo cilvēki iet uz veikalu ar mērķi kaut ko nopirkt, nevis vienkārši pastaigāties,” izteicās Klimoviča.

Līdz ar ierobežojumu mazināšanu darbu atsāka arī zīmolpreču izpārdošanas ciemats "Via Jurmala Outlet Village".

„Rezultāti ir labi. Esam saņēmuši daudz labu atsauksmju no pircējiem. Arī no nomniekiem, kuri ir priecīgi, ka ir iespēja pastrādāt. Rindas ir, bet tās, protams, nav tik lielas kā centrā. Ir liela teritorija, un, ja cilvēks redz, ka pie viena veikala ir rinda, tad aiziet 20 citos veikalos un pagaida, kamēr rinda ir mazāka. Cilvēki uzvedas ļoti disciplinēti. Arī veikali ir gatavi piedāvāt drošu iepirkšanos. Visiem ir pārdomāta sistēma. Cilvēki tiek uzskaitīti gan kopējā teritorijā, gan katrā veikalā,” stāstīja ciemata vadītāja Anna Žigalova.

Viņa uzsvēra, ka izpārdošanas ciematā katram veikalam ir sava ieeja, sava ventilācijas sistēma.

Tiesa, līdz ar ierobežojumu mazināšanu darbu tomēr nevarēja atsākt lielie tirdzniecības centri. Tomēr liela daļa no tiem rada risinājumu, kā vismaz dažiem nomniekiem dot iespēju strādāt. Proti, tika organizēta āra tirdzniecība pie veikala durvīm.

„Aktivitāte bija ļoti laba. Tas parādīja to, ka pircējiem ir svarīgi klātienē iepirkties. Bija rindas, bet viss drošības robežās – divi metri, maskas. Vēl novērojām, ka pārdevējiem, kuri šajos mēnešos bija emocionāli izsmelti, tiešām šīs dienas viņiem bija lieli svētki – sagaidīt pircējus klātienē, aprunāties,” pastāstīja centra “Domina” direktore Dina Bunce.

„Dominas” skvērā ietilpst 15 nomnieku teltis. Ja valdības lēmums netiks mainīts, tad „Domina” meklēs vēl citas iespējas nodrošināt nomniekiem tirdzniecības vietu ārā, nevis veikala telpās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti