Panorāma

Jauni aizdomās turamie Zolitūdes lietā

Panorāma

Smagos noziegumos vaino trīs muitniekus

Dārzeņu audzētāji nav droši par lielveikaliem

Tirgotāji noliedz atteikšanos no Latvijas dārzeņiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

SIA "Maxima Latvija" pārsteigta par „Zemnieku saeimas” vadītāja Jura Lazdiņa apgalvojumiem, ka veikalu tīkls atsakās iepirkt Latvijā audzētos dārzeņus, un norāda, ka tās veikalos ir pieejami Latvijā audzētie produkti. Arī "Rimi" un pārtikas tirgotāju asociāja noliedz Lazdiņa pārmetumus.

 „Vietējos dārzeņus un augļus ļoti gaida mūsu pircēji, tādēļ arī pēc iespējas vairāk cenšamies viņiem tos piedāvāt. Piemēram, šobrīd "Maxima Latvija" veikalos ir pieejamas gan vietējās bietes, sešu veidu kartupeļi, burkāni, gan sarkanie kāposti, sveramie kāposti, riekstu ķirbji, fasētie zaļie loki, salāti podiņos un dzeltenie tomāti. Tāpat "Maxima" veikalos pieejami arī pašmāju āboli,” paziņojumā medijiem norāda uzņēmuma komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

„Maxima” arī norāda, ka Polijā audzētie kāposti, Ķīnas kāposti, burkāni un sīpoli šogad pat ir dārgāki nekā vietējo audzētāju produkcija, tāpēc šos produktus uzņēmums iepērk no pašmāju audzētājiem.

Uzņēmums uzsver, ka sadarbojas ar vairākiem vietējiem piegādātajiem, tomēr būtisks ir arī „kvalitātes, cenas un izvēles faktors - lai pircējiem būtu iespēja izvēlēties dārzeņus atbilstoši viņu pirktspējai”.

„Maxima" arī skaidro, ka „ražas sezonā mūsu veikalos pārsvarā pieejami tikai Latvijas kāposti, kartupeļi, burkāni un bietes, savukārt importēti attiecīgi tiek tie dārzeņi, kuriem Latvijā vēl nav sākusies ražas sezona vai tie Latvijā netiek audzēti pietiekamā apjomā (piemēram, baklažāni, cukini, paprika u.c.)”.

Tāpat „Maxima” norāda, ka jebkuru neskaidrību gadījumā vienmēr "esam atvērti sarunām ar ražotājiem, lai atrisinātu radušos jautājumus".

Arī "Rimi Latvia" vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Valnere aģentūrai BNS sacīja, ka uzņēmums ir neizpratnē par "Zemnieku saeimas"  valdes priekšsēdētāja teikto. "Mums nav pamata domāt par to, ka te ir stāsts par mums, tāpēc ka mums no visa sortimenta lielākoties ir vietējie dārzeņi un būs joprojām. Mums ir ļoti daudz vietējo sadarbības partneru un mēs esam mazliet neizpratnē par šādu izteikumu," sacīja Valnere

Plašāku komentāru viņa solīja sniegt vēlāk.

Savukārt Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektors Noris Krūzītis BNS pavēstīja, ka Lazdiņa paustais par vietējo dārzeņu iepirkumiem nav balstīts reālos faktos un maldina sabiedrību. "Realitātē tirgotāji ir nodrošinājuši, lai pircējiem būtu plaša vietējo dārzeņu izvēle. Latvijas lielākajos mazumtirdzniecības tīklos vietējās izcelsmes dārzeņu un augļu īpatsvars šobrīd pārsniedz 70%. Ņemot vērā to, ka ziema nav Latvijas lauksaimniecības ražas sezona, šāds vietējās produkcijas īpatsvars ir ļoti ievērojams," vēstīja Krūzītis.

Viņš norādīja, ka, iespējams, šo izteikumu pamatā ir kādas konkrētas šauras biznesa intereses, un mērķis ir izdarīt spiedienu uz kādiem konkrētiem pārtikas tirgotājiem.

"Latvijas pārtikas tirgotājiem ir laba sadarbība ar dārzeņu piegādātajiem tāpat arī ar to pārstāvošajam lauksaimnieku organizācijām, piemēram, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi, ar kur regulāri pārrunājam aktuālos jautājumus un meklējam risinājumi, ja tādi ir nepieciešami," piebilda Krūzītis.

Jau vēstīts, ka biedrības  "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš LTV "Rīta Panorāmai" pirmdien sacīja, ka Latvijas lielākie veikalu tīkli „Rimi” un „Maxima” atsakās iepirkt Latvijā audzētos dārzeņus, jo tie esot pārāk dārgi, un tas kopumā apdraud nozares pastāvēšanu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti