Tirgotāji: No 15. novembra ierobežojumi tirdzniecībā brīvdienās būs stingrāki nekā «lokdaunā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 15. novembra ierobežojumi tirgotājiem brīvdienās kļūs stingrāki nekā “lokdauna” laikā, uzskata Latvijas Tirgotāju asociācijā. 

Līdz ar valdības sēdē otrdien pieņemtajiem grozījumiem paredzēts, ka lielie veikali ar platību virs 1500 kvadrātmetriem strādās "zaļajā režīmā" un pret Covid-19 nevakcinētie nevarēs iepirkties arī grāmatu, ziedu un elektronisko preču veikalos. 

Asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs par ierobežojumiem tirdzniecībā
00:00 / 00:36
Lejuplādēt

Asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs norādīja: “Pateikts, ka pārtikas veikaliem, kas ir virs 1500 kvadrātmetriem, jāstrādā “zaļajā zonā”. Mēs šobrīd, kamēr daudzi cilvēki nav vēl beiguši vakcināciju [pret Covid-19], nedomājam, ka ir pareizi samazināt šo preču, it sevišķi pārtikas pieejamību. Šobrīd, ja mēs runājam par lielajiem veikalu tīkliem, tad aptuveni 50% gadījumu šajos veikalos [platība] ir virs 1500 kvadrātmetriem. Tātad cilvēks, kuram nav sertifikāta, vairs nevarēs iepirkties šajos veikalos, viņam būs jāmeklē mazāki veikali vai arī jāsūta kaimiņš, draugs iepirkties.”

KONTEKSTS:

Covid-19 saslimstībai Latvijā sasniedzot visu laiku augstāko atzīmi, medicīnas nozarē izsludināja ārkārtējo situāciju. Mediķi cēla trauksmi par tūlītēju nepieciešamību pēc stingriem ierobežojumiem valstī. Valdība izsludināja ārkārtējo situāciju, nosakot ierobežojumus ar mērķi palielināt Covid-19 vakcinācijas aptveri. Valdība 9. novembrī, lēma par ar epidemioloģiskās drošības prasībām no 15. novembra – brīža, kad beigsies nepilnu mēnesi ilgušais tā sauktais "lokdauns". Valdība vienojās, ka iedzīvotāji ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu pakalpojumus pēc 15. novembra varēs saņemt "zaļajā režīmā", bet personām bez Covid-19 sertifikāta jārēķinās ar to, ka viņiem būs pieejams vien pakalpojumu minimums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti