Tirgotāji: Cilvēki biežāk izvēlas kvalitatīvāku un dārgāku pārtiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas iedzīvotāji pērn atļāvušies pirkt dārgāku un kvalitatīvāku pārtiku, vērtējot statistikas pārvaldes datus par mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugumu, Latvijas Radio raidījumam „Pēcpusdiena” pauda Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektors Noris Krūzītis.

Viņš atgādināja, ka kopumā pērn mazumtirdzniecības apgrozījums audzis par 3,8%, bet tieši pārtikas preču apgrozījums audzis par 4,4%. Krūzītis uzskata, ka iedzīvotāji nav sākuši pirkt vairāk pārtikas preču, bet gan izvēlas kvalitatīvāku ēdienu, kas ir dārgāks.

Viņš noliedza, ka šis pieaugums bijis uz cenu kāpuma rēķina, jo gada laikā pārtikas preču cenas neesot būtiski mainījušās. Viņš norādīja, ka tendence izvēlēties dārgāku un kvalitatīvāku pārtiku vērojama jau kopš pērnā gada sākuma.

Viņš arī prognozēja, ka šogad iedzīvotāju rocība turpinās pieaugt, un līdz ar to kāps arī mazumtirdzniecības apgrozījums.  

Jau ziņots, ka pērn salīdzinājumā ar gadu iepriekš mazumtirdzniecības apgrozījums kopumā ir pieaudzis par 3,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati. Par 4,4% palielinājās pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 3,4%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti