Tirgotāji: Cenas eiro pircējos nerada satraukumu vai neizpratni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Cenu norādīšana arī eiro Latvijas lielveikalu pircējos nekādu neizpratni vai satraukumu nav radījusi, pastāstīja aptaujātie tirgotāju pārstāvji.

Lielveikalu tīkla „Maxima Latvija” Zīmola un komunikāciju departamenta direktore Viktorija Gulbe atzina, ka „Maxima” veikalos, kuros jau ir parādījušās pirmās jaunās cenu zīmes latos un eiro, satraukums nav novērots. „Satraukumu pircējos neesam novērojuši – vairāki klienti cenu zīmes ar interesi nopēta, taču pagaidām jautājumus par jaunajām cenu zīmēm neesam saņēmuši,” sacīja Gulbe, piebilstot - tas nozīmē, ka daudzi pircēji jau ir sagatavojušies pārmaiņām un uztver tās kā pašsaprotamas.

Arī „Rimi Latvia” pārstāve Laura Podskočija teica, ka uzņēmums ir sācis cenas uz preču zīmēm „Rimi” veiklos atspoguļot abās valūtās – gan latos, gan eiro. Viņa norādīja, ka cenu zīmes eiro un latos ir gandrīz vienādas. „Vizuālo noformējumu cenu zīmēm esam veidojuši tā, lai pircējiem būtu pēc iespējas vieglāk saprast produkta vērtību – reālā cena gan latos, gan eiro izmēra ziņā ir lielākā, nekā piemēram, cena pirms akcijas. Arī cenu uzlīmēs uz precēm izmaksas latos un eiro izmēru ziņā ir teju vienādas, cena eiro atšķiras vien par milimetru,” sacīja Podskočija.

Viņa arī pastāstīja, ka cenu dubultās atspoguļošanas laikā „Rimi” veikalos būs tādas cenu zīmes, uz kurām norādītas pat sešas cenas – akcijas cena latos, akcijas cena „Rimi” lojalitātes programmas dalībniekiem, kā arī šīs cenas eiro, cena pirms akcijas un cena mērvienībā. "Tāpēc savlaicīga pircēju iepazīstināšana ar jauno valūtu ir jo īpaši būtiska,” sacīja Podskočija.

Jau ziņots, ka Latvija eiro ieviesīs nākamā gada 1.janvārī. Cenu paralēlā atspoguļošana latos un eiro uzņēmumiem ir jāsāk no 1.oktobra, taču atsevišķi tirgotāji to sākuši darīt jau tagad.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti