Panorāma

Eiropas Savienība slēdz ārējās robežas

Panorāma

Ministrija sola skolas un skolēnus atbalstīt

Pārdevējus sargā ar stikliem un plēvi

Tirdzniecības vietās kasierus sargā ar stikla barjerām un plēvēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību un nodrošinātu papildu aizsardzību darbiniekiem, otrdien, 17. martā, "Rimi" un arī "Maxima" veikalos sākta organiskā stikla aizsargbarjeru uzstādīšana, liecina abu lielveikalu tīklu paziņojumi medijiem. Organiskā stikla plāksnes jau sargā degvielas uzpildes staciju (DUS) "Circle K" pārdevējus, savukārt veikalos "Top!" novilktas biezas plēves. 

"Maxima Latvija" paziņojumā medijiem norādīja, ka "Maxima" veikalos visā Latvijā organiskā stikla barjeras kasēs vīrusa izplatības ierobežošanai un darbinieku papildu aizsardzībai tiek uzstādītas pēc iespējas operatīvi.

"Tas ir tehniski laikietilpīgāks process nekā citas iniciatīvas, ko ieviešam, tāpēc plānojam visos veikalos tos ieviest līdz nedēļas beigām," norādīja "Maxima Latvija" vadītājs Viktors Troicins.

Vēl "Maxima" veikalos ieviesti papildu sociālās distancēšanās ierobežojumi - kasu, sveramo vitrīnu, dārzeņu un augļu, kā arī citās veikala zonās novilktas robežas divu metru rādiusā, ierobežojot distanci. 

Tāpat no otrdienas, 17. marta, nedaudz saīsināts atsevišķu veikalu darba laiks, lai varētu veikt to pastiprinātu dezinficēšanu, kā arī lai samazinātu darbinieku noslodzi. "Maxima Latvija" biroja darbinieki pārgājuši attālinātā darba režīmā.

Ierobežojuma ietvaros klienti arī tiek aicināti izmantot iepirkuma ratiņus veikalos, jo tie fiziski veido robežu ar citiem cilvēkiem. Veikalos tiek veikta plaša informatīva kampaņa, lai cilvēki ievērotu sociālo distancēšanos tirdzniecības vietās.

Tāpat "Maxima" veikalos tiek nodrošināta nefasētas pārtikas, piemēram, konditorejas izstrādājumu fasēšana, pieejami dezinfekcijas līdzekļi un cimdi pie veikalu ieejām.

Arī "Rimi" veikalos uzsākta organiskā stikla aizsargbarjeru uzstādīšana pie kasēm, kā arī ieviesti iepirkšanās laiki cilvēkiem ar paaugstinātu inficēšanās risku.

Ieviestas iepirkšanās stundas vecāka gadagājuma cilvēkiem, topošajām māmiņām, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un citiem Veselības ministrijas noteiktajās riska grupās esošajiem cilvēkiem.

Šie pircēji tiek aicināti pirkumus visos "Rimi" tīkla veikalos veikt katru dienu laikā no plkst. 8 līdz plkst.10.

"Papildus veikalos uzstādīto norobežojošo grīdas uzlīmju izvietošanai kasu zonās, kas palīdzēs veicināt distances ievērošanu starp pircējiem,  organiskā stikla aizsargsienas nodrošinās papildu drošību mūsu veikalu darbiniekiem. Tāpat atgādinām, ka riska grupās esošie cilvēki šobrīd ir visneaizsargātākie, tāpēc aicinām pārējo sabiedrību respektēt "Rimi" veikalos ieviestās īpašās iepirkšanās stundas un saviem pirkumiem izvēlēties citu dienas laiku," sacīja "Rimi Latvia" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Ciemīte.

"Rimi Latvia" norādīja, ka "Rimi" veikalos vairākas nedēļas pievērsta pastiprināta uzmanība drošības, higiēnas un dezinfekcijas pasākumu ievērošanai, ievērojot valsts institūciju prasības, kā arī iekšējās vadlīnijas.

DUS "Circle K" jau uzstādītas organiskā stikla aizsargplāksnes. Tās pircējus atdala no pārdevējiem. Savukārt "Top!" veikalos novilktas biezas plēves, kas pircējus šķir no kasieriem.

Plēves siena, kas pārdevēju atdala no pircēja, ir arī "Top!" veikalā Rīgā, Daugavgrīvas ielā. Pārdevējam rokās cimdi, uz sejas – maska. "Tiešām ir drošāk. Vienīgais - maska traucē," atzina pārdevēja Irēna.

Lielākā daļa no vairāk nekā 200 šī tīkla veikaliem atrodas reģionos. Veikalu tīkla mārketinga direktore ir izveidojusi  īpašu Covid-19 grupu saziņas vietnē "WhatsApp", kur visi dalās ar idejām. 

Tāpat veikalnieki aicina veidot pirkumu sarakstus un sadzirdēt līdzcilvēkus.

KONTEKSTS:

Jaunais koronavīruss ''SARS-CoV-2'' un "Covid-19" sāka izplatīties 2019. gadā Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku. Pasaules Veselības organizācija norāda, ka Covid-19 saslimstība sasniegusi globālās pandēmijas līmeni. Daudzās pasaules valstīs, tostarp arī Eiropā, atcelti masu pasākumi, kā arī slēgtas skolas un citas iestādes, lai ierobežotu Covid-19 izplatīšanos.

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā. Ar mērķi ierobežot infekcijas izplatīšanos Latvijā 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā no 13. marta līdz 14. aprīlim un kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu.

Līdz trešdienai, 18. martam, Latvijā apstiprināts 71 "Covid-19" saslimšanas gadījums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti