Rīta Panorāma

Slieku ferma Austrālijas lidostā

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ināru Mūrnieci

Skype intervija ar Aigaru Rostovski

Tirdzniecības un rūpniecības kamera aicina uz steidzīgāku finanšu atbalstu uzņēmējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Krīzes finansiālais atbalsts Latvijas uzņēmumiem ir jānodrošina steidzīgāk, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis.

Viņš pauda, ka valstij ir jānāk palīgā daudz straujāk, nekā tas notiek tagad. "Mums ir tukšas viesnīcas ne viesnīcu [vainas] dēļ. Kādēļ nevar [no ārvalstīm] atbraukušos likt karantīnā [viesnīcās]? Ieguvēji būtu visi. Uzņēmumu, darbinieku līmenī nav saņemti signāli. Darbinieki ir stresā. Uzkrājumi darbiniekiem, cilvēkiem ir relatīvi nelieli. Kas notiks, ja cilvēkiem nebūs naudas? Kas notiks, ja būs [mājās] jāsēž 3 mēnešus?" tā Rostovskis.

Viņš arī aicināja valsti rīkoties radikālāk, lai apturētu Covid-19 izplatību un vēl vairāk ierobežot cilvēku savstarpējos kontaktus. "LTRK biedri saka, ka ir kritiska situācija. Šajā momentā ir jāpērk laiks," pauda Rostovskis.

Krīze smagi ietekmējusi arī aviācijas nozari, sarunā ar LTV atzina Latvijas Aviācijas asociācijas valdes loceklis Artūrs Kokars. "Martā - aprīlī aviācijas pakalpojumu nozarē sagaidāms kritums par 98%. Tas ir visā nozarē - ēdinātāji, lidmašīnu apkalpotāji. Mūsu priekšlikums valdībai ir, ka arī uzņēmumu atrašanās vieta lidostā būtu viens no aspektiem, kas tiktu ņemts vērā [piešķirot valsts atbalstu]," norādīja Kokars.

Asociācijas pārstāvis arī uzsvēra, ka daudzi nozares uzņēmumi masveidā gatavojas atlaist savus darbiniekus, taču tos atpakaļ pieņemt nebūs viegli. "Mēs paliksim situācijā, kurā vairāki pakalpojumi kādu brīdi nebūs pieejami. Atjaunošanās pēc krīzes būs ilgāka," teica Kokars.

KONTEKSTS:

Pasaulē izplatoties jaunajam koronavīrusam Covid-19, Pasaules Veselības organizācija atzina, ka saslimstība sasniegusi globālās pandēmijas līmeni. Daudzās pasaules valstīs, tostarp arī Eiropā, atcelti masu pasākumi, slēgtas skolas un citas iestādes, arī ieviesti ierobežojumi uz robežām.

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā. Ar mērķi ierobežot infekcijas izplatīšanos Latvijā 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim un kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu, tostarp mācībām skolās jānotiek attālināti un arī atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi un lidojumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti