Tirdzniecības kamera: Vācijā liela interese par Baltijas digitālajiem uzņēmumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vācijas uzņēmējiem ir liela interese par sadarbības iespējām ar Baltijas valstu, tostarp Latvijas, digitālajiem uzņēmumiem – to apliecina šajā nedēļā Diseldorfā notikušais pirmais Vācijas-Baltijas digitālais samits, informē Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras preses un sabiedrisko attiecību vadītājs Andrejs Mēters. 

Samits noslēdzies ar jauniem partneriem, līgumiem un sadarbības iespējām Vācijas un Baltijas valstu tirgū.

Pasākums, kurā galvenie akcenti likti uz aktualitātēm e-pārvaldes, kiberdrošības un tā dēvēto viedo pilsētu jomā, pulcēja vairāk nekā 250 dalībnieku, no kuriem ievērojams vairākums bija Vācijas uzņēmumu, iestāžu un institūciju pārstāvji. Baltijas delegācijā bija vairāk nekā 60 uzņēmumu pārstāvju, tostarp no tādiem Latvijas uzņēmumiem kā "Tilde", "3D dati", "Accenture Latvija", "Latvijas Mobilais telefons", Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs.

Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras pārstāvis norādīja, ka Baltijas valstu panākumus digitālajā jomā atzinis arī Ziemeļreinas-Vestfālenes ekonomikas ministrs Andreass Pinkvarts, kurš kopā ar Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras prezidentu Tomasu Šēlkopfu atklāja samitu.

"Baltijas valstis uzņēmējdarbībā un pārvaldē veiksmīgi soļo uz digitālo nākotni.  Par to pārliecinājos pagājušajā gadā vizītes laikā Igaunijā,

kur ieguvu daudz noderīga  mūsu projektiem Ziemeļreinā-Vestfālenē," atzinis ministrs.

Samitā notika arī Ziemeļreinas-Vestfālenes ekonomikas ministra un Baltijas valstu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) politikas veidotāju četrpusējās tikšanās. Latviju tajā pārstāvēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edmunds Beļskis, Igauniju – Igaunijas Ekonomikas un komunikāciju ministrijas valsts sekretāra vietnieks Viljars Lubi, Lietuvu – ekonomikas ministra vietnieks Elijuss Čivilis.

Baltijas valstu pārstāvji apliecināja gatavību dalīties pieredzē efektīvas e-pārvaldes un publisko pakalpojumu digitalizācijā.

Savukārt Vācijas puse izteica priekšlikumu veicināt reģiona digitālo transformāciju un sadarboties "Industrija 4.0" ieviešanā.

Samita otrajā dienā Baltijas valstu delegācija apmeklēja vairākus Ziemeļreinā-Vestfālenē bāzētus uzņēmumus, tostarp farmācijas uzņēmumu "Bayer", telekomunikāciju konglomerātu "Vodafone". Vienā no labākajiem Vācijas futbola klubiem – Menhengladbahas "Borussia" – demonstrēts paveiktais e-sporta attīstībā un digitālo tehnoloģiju izmantošanā sportā.

Mēters norāda, ka Dīseldorfa kā pirmā Vācijas-Baltijas digitālā samita norises vieta nav izvēlēta nejauši – nevienai citai Vācijas federālajai zemei nav tik liels IKT uzņēmumu blīvums –  sākot ar vidējiem IT uzņēmumiem, programmatūras izstrādātājiem līdz telekomunikāciju milžiem. Samitā bija pārstāvēti arī tādi pasaules mēroga IKT spēlētāji, kā, piemēram, "Adesso", "Deutsche Telekom", "G DATA" un "Materna".

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti