Tirdzniecības centri aicina valdību atcelt ierobežojumus tirdzniecībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijā strādājošie lielie tirdzniecības centri ir aicinājuši Ministru kabinetu ņemt vērā mērījumu  rezultātus par gaisa kvalitāti tirdzniecības centros un pilnībā atcelt ierobežojumus, lai nediskriminētu atsevišķus tirgotājus. Tā lasāms Nekustamā īpašuma attīstītāju alianses un tirdzniecības centru vēstulē valdībai.

"Galerija Centrs" vadītāja Iveta Priedīte.
00:00 / 01:04
Lejuplādēt

Tirgotāji uzsver, ka liela plaisa rodas starpvalstu līmenī – Lietuvā un Igaunijā pašlaik tirdzniecības ierobežojumi ir mazāki, bet no 3. maija kaimiņvalstīs varēs strādāt visi tirgotāji.

Ja valdība tirgotājus ignorēs, tie draud vērsties tiesā par konkurences kropļošanu, stāstīja "Galerija Centrs" vadītāja Iveta Priedīte.

"(..) Pasaulē veiktie pētījumi pierāda, ka svaigs gaiss un labi veikta ventilācija spēj samazināt vīrusu, tai skaitā Covid-19 vīrusa, izplatību. Nekustamo īpašumu attīstītāju alianse sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti ir veikusi pētījumu par gaisa kvalitāti Rīgas tirdzniecības centros, un pētījuma rezultāti viennozīmīgi apliecina, ka tirdzniecības centri nodrošina ļoti labus gaisa kvalitātes rādītājus (..)," sacīja Priedīte.

KONTEKSTS:

Pēc ārkārtējās situācijas beigām Latvijā no 7. aprīļa pastiprinātas drošības apstākļos darbu klātienē atsākuši visi veikali ārpus lielajiem tirdzniecības centriem, savukārt lielos tirdzniecības centros atļauta tikai pakalpojumu sniegšanas vietu un atsevišķu veikalu veidu darbība. Tāpat atļauta arī ielu tirdzniecības organizēšana jeb gadatirgi, ievērojot drošas tirdzniecības protokolu visā āra tirdzniecībā.

Ministru kabinets aprīļa sākumā atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu novirzīt 20 miljonus eiro nomas atbalsta programmai tirdzniecības centriem. EM izstrādātais priekšlikums par nomas maksas atbalsta programmu attieksies uz tirdzniecības centriem ar platību virs 7000 kvadrātmetriem, kuru darbība patlaban nav atļauta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti