Tirdzniecības centra «Sāga» būvniecībā investēs 68 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Komerciālo nekustamo īpašumu attīstītājs SIA "VPH Latvia" ("VPH") Stopiņu novadā līdzās lielveikalam "Ikea" būvēs tirdzniecības centru "Sāga". Projekta kopējais finansējums ir 68 miljoni eiro, tostarp daļa būs aizņemtie resursi bankās "Citadele" un "Luminor", informēja kredītiestādēs.

Kopējais banku finansējums ir 34 miljoni eiro, no tā 19 miljoni eiro ir "Luminor" izsniegtais finansējums un 15 miljoni eiro – no "Citadeles". "Sāgas" projekta līdzfinansēšanai izmantoti arī alternatīvi finanšu avoti – ar obligāciju emisiju piesaistīti 11,4 miljoni eiro.

Dzīvesstila tirdzniecības centra kopējā platība būs 56 000 kvadrātmetru. Tirdzniecības centra koncepts paredz vietu, kas apvieno iepirkšanos ar atpūtu, sportu un biroju centru, norādīja projekta attīstītāji.

"Līdz ar "Sāgas" projektu "VPH" turpina aizsākto sadarbību ar "Ikea" franšīzes turētājiem, kas uzsākās ar tirdzniecības centra "Nordika" būvi līdzās "Ikea" veikalam Viļņā. Taču "Sāga" būs pusotru reizi lielāks par "Nordiku"," norādījis "VPH" nekustamo īpašumu būvniecības partneris un direktors Barijs Nabūrs.

KONTEKSTS:

Tirdzniecības centru "Sāga" plānots nodot ekspluatācijā 2020. gada rudenī. Šobrīd zināms, ka tirdzniecības centra "Sāga" pirmie nomnieki būs "Būvniecības ABC", "Jysk" un "Rimi" hipermārkets. Tirdzniecības centra projektētājs un ģenerālbūvnieks ir AS "UPB", bet arhitektonisko risinājumu izstrādē piesaistīts Londonā bāzēts arhitektu birojs "TP Bennett", liecina LETA informācija.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 2018. gadā "VPH Latvia" strādāja ar 379 310 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 42 588 eiro apmērā. Kompānija reģistrēta 2016. gada jūlijā, un tās pamatkapitāls 2900 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvas "VPH".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti