Rīta Panorāma

Latvijas pasts izdevis pirmo neregulārās formas pastmarku

Rīta Panorāma

Gaidāma masveidīga putnu migrācija

Rīt skolēnu mācību uzņēmumu tirdziņš "Cits bazārs"

Tirdziņā «Cits bazārs» tirgosies 270 skolēnu mācību uzņēmumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Tirdzniecības centrā "Domina Shopping" sestdien, 10. martā, norisināsies skolēnu mācību uzņēmumu tirgošanās pasākums "Cits bazārs". Šoreiz tirgosies rekordliels uzņēmumu skaits — interesenti varēs apskatīt un iegādāties vairāk nekā 270 skolēnu uzņēmumu pašu radītos produktus, liecina "Junior Achievement Latvija" (''JA Latvija'') sniegtā informācija.

270 skolēnu uzņēmumos darbojas teju 900 skolēni, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" klāstīja ''JA Latvija'' valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns.

"Mācību uzņēmums ir skolas laikā veidots uzņēmums mācību nolūkos, kas darbojas reālā vidē, ar reālu naudas apriti. Skolēni ģenerē biznesa idejas, veido komandas, sadala atbildību komandās - kurš būs ražošanas vadītājs, finanšu vadītājs, direktors un tā tālāk. Ražo produkciju, piedalās dažādos pasākumos un tirgo tieši patērētājiem," teica Krievāns, norādot —

tādējādi skolēni gūst pilnu uzņēmējdarbības pieredzi. Šogad kopumā ir reģistrēti 1200 mācību uzņēmumi.

"Protams, gadatirgū mēs aicinām tieši tos, kas atbilst kvalitātes kritērijiem, lai tirgotos tirdzniecības centrā, jo tā ir reāla tirdzniecības vieta un vide. Lai patērētājiem būtu interesanti gan nākt skatīties, iedvesmoties, gan arī iepirkties," skaidroja Krievāns.

Starp produktiem, kurus jaunie uzņēmēji pircējiem "Citā bazārā" piedāvās šogad — multifunkcionāli pledi, kas atgrūž ūdeni, pasargā no vēja un absorbē siltumu, automatizētas augu laistīšanas sistēmas, kraukšķīgi dārzeņu un augļu čipsi bez konservantiem un e-vielām, video CV filmēšanas pakalpojumi darba meklētājiem, USB lādētāji ar saules bateriju, izglītojošas galda spēles un daudz kas cits. 

Skolēnu mācību uzņēmumu tirgošanās pasākums "Cits bazārs" notiek Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) projekta "Inovāciju motivācijas'' programmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti