TIEŠRAIDE: Diskusija «Reemigrācija kā risinājums darbaspēka pieejamībai Latvijā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai apspriestu Latvijā arvien aktuālo darbaroku trūkums dažādās nozarēs trešdien, 8. maijā, norisināsies diskusija “Reemigrācija kā risinājums darbaspēka pieejamībai Latvijā”. Tā no plkst. 17.00 līdz 18.30 būs skatāma arī LSM.lv tiešraidē.

Gan pirms 13. Saeimas vēlēšanām, gan arī Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu laikā politiķi kā galveno darbaroku trūkuma problēmas risinājumu ir minējuši reemigrāciju. Vai reemigrācija ir risinājums vai tikai risinājuma patīkamā puse? 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Pēc Diasporas likuma spēkā stāšanās šā gada janvārī nepieciešama mērķtiecīga ilgtermiņa stratēģija no valsts puses, lai īstenotu uz reemigŗaciju vērstu rīcībpolitiku, sadarbojoties ar privāto sektoru un ārvalstu investoriem Latvijā. Vienlaikus jāņem vērā ne tikai darba tirgus vajadzības, bet arī ar reemigrāciju saistīti izaicinājumi, tostarp reemigrantu praktiska un emocionāla iekļaušanās Latvijas darba tirgū un sabiedrībā. Kā jānorit reemigrācijai, lai atbildētu uz darbaspēka pieprasījumu un lai sekmētu sabiedrības saliedētību?

Uz šiem jautājumiem atbildes meklēs diskusijas dalībnieki:

  • Renāte Strazdiņa, Amerikas tirdzniecības palātas Latvijā valdes locekle un "Microsoft Baltija" vadītāja;
  • Jānis Kreilis, personālatlases uzņēmuma "YourMove" dibinātājs;
  • Dace Zīle, Ekonomikas ministrijas Analītikas dienesta vadītāja.

Diskusiju moderēs biedrības “Ar pasaules pieredzi Latvijā” biedre Elīza Grīsle.

Diskusiju rīko biedrība “Ar pasaules pieredzi Latvijā” ar Rīgas domes Sabiedrības integrācijas programmas atbalstu.  Reģistrācija dalībai diskusijā: https://ej.uz/8maijsAppLV

Diskusija notiek ar Rīgas Domes Sabiedrības integrācijas programmas finansiālu atbalstu projekta “Reemigrācija - risinājums darbaspēka trūkumam Latvijā: iespējas un izaicinājumi” ietvaros. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti