Tiesai nodod krimināllietu par teju astoņu miljonu eiro piesavināšanos no uzņēmuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valsts policija (VP) kriminālvajāšanas uzsākšanai Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai nodevusi krimināllietu par naudas piesavināšanos apmēram 7,9 miljonu apmērā un kāda uzņēmuma novešanu līdz maksātnespējai, informēja VP.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka uzņēmuma valdes loceklis uz fiktīvu aizdevuma līgumu pamata aizdevis naudu viņa ģimenes kontrolē esošiem uzņēmumiem, piesavinoties uzņēmumam piederošo naudu apmēram 7,974 miljonu eiro apmērā. Šajā kriminālprocesā aizdomās turēto statuss ir piemērots divām personām.

Policijā informēja, ka kriminālprocess sākts 2019. gada maijā par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā, un par novešanu līdz maksātnespējai.

Izmeklēšanas laikā iegūti un nostiprināti pierādījumi tam, ka uzņēmuma valdes loceklis uz dažādu fiktīvu aizdevumu līgumu pamata aizdeva naudu viņa ģimenes kontrolē esošajiem uzņēmumiem, no kuriem tālāk daļa naudas tika pārskaitīta uz viņu personīgajiem banku kontiem.

Izmeklēšanā secināts, ka uzņēmuma valdes loceklis piesavinājās uzņēmumam piederošos naudas līdzekļus par kopējo summu 7,974 miljonu eiro apmērā.

Par aizdomās turētām tika atzītas divas personas – vīrietis un sieviete. Viņiem piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Mantisko jautājumu risināšanai kriminālprocesā tika uzlikts arests aizdomās turēto personu īpašumiem.

Šā gada jūnija sākumā krimināllieta nodota Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, informēja policijā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti