Tiesa noraida sūdzību par «SBRE» uzņēmumu kontos arestētajiem līdzekļiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

 Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas priekšsēdētāja pilnībā noraidīja pilnsabiedrības "SBRE" sūdzību par procesa virzītāja pieņemto lēmumu uzlikt arestu visiem "SBRE" kontiem un automašīnām Rīgas pils ugunsgrēka izmeklēšanas lietā.

Lēmums nav pārsūdzams.

Jau ziņots, ka "SBRE" dalībnieka SIA "Skonto būve" valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis paziņojumā presei norādīja, ka nav izprotams šāds procesa virzītāja pieņemtais lēmums, un, ņemot vērā, ka procesa virzītājs atteicies to pārskatīt, norādot, ka lēmuma pārskatīšana par uzliktajiem arestiem ir tiesas kompetencē, "SBRE" vērsās tiesā.

Viņš apliecināja, ka "Skonto būve" kā uzņēmums ir finansiāli stabils un gatavs pildīt visas uzņemtās saistības gan Rīgas pils atjaunošanas projektā, gan visos citos uzņēmuma projektos. Protams, ka izveidojusies situācija rada zaudējumus un neērtības, tomēr "Skonto" grupā ir vairāki citi uzņēmumi, ar kuru atbalstu nepieciešamības gadījumā "Skonto būve" var rēķināties.

Sadarbība ar VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) par Rīgas pils atjaunošanas projekta tālāku virzību rit konstruktīvi un veiksmīgi, norādīja Rāvis.

"Lai Rīgas pils ugunsgrēka izmeklēšana un tiesas procesi nekavētu pils atjaunošanu, esam apņēmušies darbus, kas saistīti ar ugunsgrēka seku likvidēšanu, veikt par saviem līdzekļiem. Risinājums rasts arī līdz šim Rīgas pils vienai no lielākajām problēmām - sadarbībā ar Eiropā labākajiem Vācijas speciālistiem šonedēļ jau sākti Rīgas pils samirkušo konstrukciju un pārsegumu žāvēšanas darbi. Esam gatavi strādāt divās maiņās, lai Rīgas pils atjaunošanas darbus pabeigtu līdz 2015.gada 1.novembrim, kā esam vienojušies ar VNĪ. Mūsu galvenais mērķis ir paveikt darbus noteiktajā termiņā un visaugstākajā kvalitātē," uzsvēra Rāvis.

Viņš norāda, ka ugunsgrēkā vainīgo varēs noteikt tikai tiesa, un, raugoties uz analogiem procesiem Latvijā, tiesu darbi varētu ievilkties vairāku gadu garumā. "Esam gatavi uzņemties pilnu atbildību, ja tiesa mūs atzīs par vainīgiem. Neizpratni tomēr raisa lēmums par pilnsabiedrības uzņēmumu visu kontu arestu bez tiesas sprieduma par vainīgo Rīgas pils ugunsgrēkā," piebilda Rāvis.

Apsūdzības Rīgas pils ugunsgrēka lietā celtas pret atbildīgo būvdarbu vadītāju no "SBRE", kā arī pret apakšuzņēmēja "Fritex" strādnieku, kas neuzmanības dēļ izraisījis aizdegšanos. Patlaban nav zināms, kura ir trešā amatpersona, pret kuru varētu tikt celtas apsūdzības Rīgas pils ugunsgrēka lietā, bet zināms esot, ka viens no apsūdzētajiem ir būvdarbu vadītājs, kā arī strādnieks, kurš pēc darba laika rīkojies neuzmanīgi ar uguni.

Tuvāko nedēļu laikā Rīgas pils ugunsgrēka lieta tiks nodota kriminālvajāšanai, bet paralēli sākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu divām juridiskām personām - būvuzņēmumiem. Kā piespiedu līdzeklis juridiskajām personām uzlikti aresti 62 kontiem un 111 transportlīdzekļiem, tostarp būvniecības tehnikas vienībām.

Ugunsgrēks Rīgas pilī naktī uz 2013.gada 21.jūniju izcēlies pils rekonstrukcijas darbos nodarbināto strādnieku bezatbildīgas rīcības rezultātā, iepriekš vēstīja LTV. Būvnieki 20.jūnija dienā bēniņos virs Rīgas pils Svētku zāles ar rokas slīpmašīnu griezuši vecās ventilācijas caurules. Īsi pirms darba laika beigām griešanas procesā radusies dzirkstele izraisījusi aizdegšanos, ko strādnieki, izmantojot divus ugunsdzēšanas aparātus, apdzēsuši.

Tomēr neviens neesot palicis uzraudzīt degšanas vietu, kas saskaņā ar normatīviem būtu bijis jādara 12 līdz 24 stundas. Tāpat par notikušo aizdegšanos neesot informēta Militārā policija, kurai pils telpu apsardze nodota pēc darba laika beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti