Tiesa noraida Kargina un Krasovicka prasības lietā par «Parex bankas» pārņemšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas apgabaltiesa pirmdien  lietā par "Parex bankas" pārņemšanu 2008.gada nogalē noraidīja visas bijušo "Parex bankas" īpašnieku Valērija Kargina un Viktora Krasovicka prasības, informēja tiesā.

Šajā lietā atzīt par spēkā neesošu 2008.gada beigās parakstīto lūgumu ar valsti par bankas pārņemšanu tiesā prasīja bijušie "Parex bankas" īpašnieki Kargins un Krasovickis, kā arī Georgijs Krasovickis  un Aleksandra Krasovicka. Prasība bija iesniegta pret Finanšu ministriju (FM), Privatizācijas aģentūru, "Parex banku", kā arī "Latvijas Hipotēku un zemes banku".

„Prasītāji procesa gaitā ir atzinuši, ka praktiski šī tiesvedība, šis konkrētais stāsts tika radīts tā iemesla dēļ, lai dotu kādu pretsitienu valsts prasībām pret Karginu un Krasovicki un loģiski, ka šāda te prasība nevar baudīt tiesas aizsardzību, tādēļ rezultāts ir taisnīgs un likumsakarīgs,” saka zvērināts advokāts Gundars Āboliņš.

Kargina un Krasovicka pārstāvji no komentāriem atteicās.

"Parex banka", kas tobrīd bija otra lielākā Latvijas banka, 2008.gada rudenī vērsās pēc valdības palīdzības, lai izvairītos no finanšu problēmām, kuras bankai draudēja rasties pasaules finanšu krīzes dēļ. Lai atbalstītu banku, valdība 2008.gada 8.novembrī pieņēma lēmumu kļūt par "Parex bankas" kontrolpaketes īpašnieci, iegūstot 51% bankas akciju. Savukārt 3.decembrī valdība ārkārtas sēdē jau nolēma pārņemt 84,83% "Parex bankas" akciju, papildus jau iepriekš pārņemtajam 51% bankas akciju iegūstot arī bankas līdzšinējiem lielākajiem akcionāriem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim atlikušos 34% akciju.

Līgumu par "Parex bankas" akciju kontrolpaketes pārņemšanu valsts īpašumā parakstīja toreizējais finanšu ministrs Atis Slakteris, "Latvijas Hipotēku un zemes banka" un "Parex banka".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti