Tiesa atzīst par pamatotu VID sodu «Mārtiņa beķerejas» īpašniekam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Arī otrajā tiesvedībā saistībā ar restorānu tīkla “Vairāk saules” līdzīpašnieku Mārtiņu Kalniņu un viņa uzņēmumu “Mārtiņa beķereja” tiesa par pamatotu atzinusi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) piemēroto sodu par iejaukšanos kases aparātu darbībā.

Mārtiņam Kalniņam piemērots 300 eiro naudas sods un aizliegums gadu ieņemt uzņēmuma lietveža, valdes un padomes locekļa, prokūrista un citus ar uzņēmuma vadību un pārstāvību saistītus amatus.

Šāds lēmums izriet no Vidzemes apgabaltiesas 29.jūnija lēmuma, atstājot negrozītu iepriekšējās tiesu instances spriedumu. Sods Kalniņam piemērots par patieso ienākumu slēpšanu un liegumu nodokļu administrācijas amatpersonām ieiet uzņēmuma saimnieciskajai darbībai izmantotajās telpās.

KONTEKSTS:

Saistībā ar neatbilstībām “Mārtiņa beķerejas” jeb SIA “Pērse-L.L.K.” kases sistēmās, kas fiksētas 2016.gada sākumā,  norisinājās divas tiesvedības –  par uzņēmumu un par valdi. Sods uzņēmumam, kas bija 3000 eiro un divu kases aparātu izņemšana, tika piemērots jau pirms gada. 

Mārtiņa Kalniņa advokāts Armands Rasa Latvijas Televīzijai iepriekš norādīja, ka uzņēmums un tā īpašnieks vainu neatzīst.

Arī restorānu tīkls “Vairāk saules” tiek turēts aizdomās par kases aparātu datu mainīšanu. Kratīšanā izņemto kases aparātu dēļ uz laiku pat bija apturēta uzņēmuma restorānu darbība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti