Tiesa apstiprina «Liepājas metalurga» tiesiskās aizsardzības procesa plānu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Otrdien Liepājas tiesa ir apstiprinājusi finanšu grūtībās nonākušās AS "Liepājas metalurgs" tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plānu, kas nosaka pasākumus uzņēmuma darbības atjaunošanai, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Liepājas metalurga" pārstāve Simona Laiveniece.

TAP laikā administratora pienākumus uzņēmumā veiks Haralds Velmers.

"Liepājas metalurgs" sāks TAP plāna īstenošanu, kas nosaka uzņēmuma darbību turpmākajos divos gados. Informācija par precīzu ražošanas atsākšanas laiku tiks paziņota vēlāk, norādīja Laiveniece.

Liepājas tiesa augusta beigās saņēma "Liepājas metalurga" TAP pasākumu plānu. Uzņēmums un tā kreditori vienojušies "Liepājas metalurga" tiesiskās TAP pasākumu plānā kā TAP administratoru norādīt Velmeru.

"Es esmu sniedzis savu atzinumu par TAP pasākumu plānu, līdz ar to esmu piekritis būt par uzņēmuma TAP administratoru," informēja Velmers.

Jau ziņots, ka "Liepājas metalurgam" ierosināts tiesiskās aizsardzības process. Liepājas tiesa ir pieņēmusi uzņēmuma TAP pasākumu plānu, ko ir izstrādājuši uzņēmuma speciālisti un kas ir saskaņots ar visiem nodrošinātajiem un vairāk nekā 55% nenodrošināto kreditoru, kā arī ar kreditoru kluba pieaicināto finanšu konsultantu "Prudentia Advisers", informēja "Liepājas metalurgs".

"Liepājas metalurgs" nonācis finanšu grūtībās, pārtraucis ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit S.p.A." - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica "Liepājas metalurga" valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti