«Tet» valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Uldis Tatarčuks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Telekomunikāciju uzņēmuma SIA "Tet" padome par kompānijas galveno izpilddirektoru un valdes priekšsēdētāju iecēlusi Uldi Tatarčuku, kurš no 2020. gada 4. decembra bija galvenā izpilddirektora pienākumu izpildītājs un valdes priekšsēdētājs, liecina uzņēmuma informācija.

"Tet" galvenā izpilddirektora kandidātu atlasei tika piesaistīts starptautiskā augstākā līmeņa personāla atlases tīkla uzņēmuma "Amrop" Rīgas birojs. Atlase notika, izmantojot tiešās kandidātu piesaistes metodi Baltijā un Skandināvijā.

"Tet" padomes priekšsēdētājs Klāvs Vasks atzina, ka pēc atlases procesa noslēguma "Tet" padome, kas pārstāv abu akcionāru intereses, vienbalsīgi pieņēma lēmumu par "Tet" galveno izpilddirektoru un valdes priekšsēdētāju iecelt Tatarčuku.

"Viņš sevi ir ne tikai pierādījis līdzšinējā darbībā uzņēmuma valdē un ieņemot pienākumu izpildītāja amatu, bet arī atlases laikā demonstrēja spēcīgu nākotnes attīstības vīziju un tās realizāciju Latvijas ekonomikai un attīstībai nozīmīgajā uzņēmumā," skaidroja Vasks.

""Tet" vienmēr ir bijis celmlauzis, Latvijas sabiedrību un uzņēmējdarbību iepazīstinot ar jaunākajiem tehnoloģiskajiem risinājumiem, un noteikti tāds būs arī turpmāk, attīstoties arī ārpus Latvijas robežām," pārliecināts Tatarčuks.

Pirms "Tet" Tatarčuks bijis "Citrus Solutions" valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis un komercdirektors. Vēl pirms tam ieņēmis arī "G4S" valdes priekšsēdētāja amatu, kā arī strādājis "Bite Latvija" par reģionālo biznesa vadītāju. Pirms gandrīz 10 gadiem viņš bija "Tet" valdes loceklis un galvenais tehnoloģiju direktors. Tatarčuks ir ieguvis maģistra grādu biznesa vadībā (MBA) Rīgas biznesa skolā.

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un Dānijā reģistrētajam "Telia Company" meitas uzņēmumam "Tilts Communications" (49%). Tatarčuka vadībā valdē darbu turpina komercdirektors Gusts Muzikants, Cilvēku un vides dienesta direktore Ingrīda Rone un galvenais finanšu direktors Gints Bukovskis.

KONTEKSTS:

Līdz pagājušā gada decembrim "Tet" vadīja Juris Gulbis, kurš pēc apsūdzībām digitālās televīzijas ieviešanas lietā tika atsaukts no amata. Saskaņā ar prokuratūras apsūdzību nodarītie zaudējumi uzņēmumam sasniedz 7,5 miljonus eiro. "Tet" padome, lai lemtu par Gulbja atstādināšanu no amata, prokuratūras apsūdzību nodeva pārbaudīt konkursā izraudzītai starptautiskai kriminālistikas firmai.

"Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" daļu.

2020. gadā "Tet" strādāja ar 178,293 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 3,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 8,5% un bija 30,078 miljoni eiro. Savukārt "Tet" koncerna apgrozījums 2020. gadā bija 222,644 miljoni eiro, kas bija par 1,6% mazāk nekā 2019.gadā, kamēr koncerna peļņa saruka par 16,1% un bija 30,389 miljoni eiro, ziņo LETA.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti