«Tet» padomes priekšsēdētāja amatā Kokinu nomaina Klāvs Vasks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kārtējā SIA “Tet” dalībnieku sapulcē piektdien, 26. martā, uzņēmuma kapitāla daļu īpašnieki (Latvijas Republika un “Telia Company”) mainīja uzņēmuma padomes sastāvu – darbu padome beidza padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins, kā arī padomes locekļi Jānis Grēviņš un Fredriks Nissens.

Kapitāldaļu turētāji pateicās padomei “par veiksmīgu līderību daudzu gadu garumā uzņēmuma transformācijas procesā no fiksētās telefonijas uz modernu tehnoloģiju un izklaides kompāniju”, informēja “Tet” pārstāve Elīna Kovaļova.

Kokins aģentūrai LETA atzina, ka šāds akcionāru lēmums viņam nav bijis pārsteigums. "Atbilstoši manam sākotnējam līgumam es padomē esmu pavadījis gandrīz četrus termiņus. Tas ir ļoti ilgi. Skaidrs, ka atbilstoši labai korporatīvai pārvaldībai ir jāmaina padomes locekļi," teica Kokins.

Tāpat viņš atzīmēja, ka iespēju nomainīt padomes locekli ir izmantojuši ne tikai "Tet" līdzīpašnieki no Latvijas puses, bet arī Zviedrijas akcionāri. Tādēļ arī bijusi trīs padomes locekļu nomaiņa, lai arī Latvijā konkurss bija izsludināts uz diviem padomes locekļu amatiem.

Jautāts par nākotnes plāniem, Kokins atzīmēja, ka viņš ir līdzīpašnieks vairākos uzņēmumos un ir arī uzņēmuma "OC Vision" valdes loceklis, kur viņš turpinās darboties arī turpmāk. Kokins turpinās darboties arī šo uzņēmumu valdēs. Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Kokins ir vienīgais īpašnieks uzņēmumā SIA "Apoga konsultācijas" un viņam pieder 20% "OC Vision" kapitāldaļas, kuras gan ir ieķīlātas.

Vienlaikus uzņēmējs uzsvēra, ka, visticamāk, viņš neatteiksies arī no "kādiem piedāvājumiem attiecībā uz padomes pozīcijām". "Domāju, ka nedēļas laikā varēšu arī paziņot par kādu jaunu savu amatu," sacīja Kokins, apliecinot, ka piedāvājumi ir bijuši, tomēr neatklāja, no kādiem uzņēmumiem un kādām nozarēm.

Kārtējā dalībnieku sapulce nolēma iecelt Klāvu Vasku par SIA “Tet” padomes priekšsēdētāju, kā arī Reičelu Samrēnu un Ilvaru Pētersonu par padomes locekļiem.

Klāvs Vasks ir AS “Citadele banka” padomes loceklis, pirms tam arī padomes priekšsēdētājs. Iepriekš AS “Parex banka” padomes loceklis un SIA “Latvijas garantiju aģentūra” valdes priekšsēdētājs.

Ilvars Pētersons pēdējos gadus bijis “Siemens” vadītājs Latvijā. Pirms tam AS “Sadales tīkls” valdes loceklis un klientu direktors.

Reičela Samrēna “Telia Company AB” vadības komandā ir galvenā Ārējo attiecību, pārvaldības un uzticības vadītāja. Pirms pievienošanās “Telia Company” viņa bija galvenā ārējo attiecību direktore un grupas vadības locekle “Millicom”. Pirms tam strādājusi par biznesa izpētes vadītāju “Risk Advisory Group” un korporatīvo klientu jomā “Citigroup”.

Aģentrūra LETA vēstīja, ka 2020. gada decembrī kapitāldaļu turētāja pārstāvis "Possessor" izsludināja konkursu uz divu "Tet" padomes locekļu amatiem. Pieteikšanās tiem noslēdzās šogad 18. janvārī. Konkursā kopumā tika saņemti 49 pretendentu pieteikumi.

Jautāts, kādēļ tiek meklēti jauni padomes locekļi, "Possessor" pārstāvis iepriekš aģentūrai LETA skaidroja, ka tas nepieciešams, lai vienlaicīgi nodrošinātu padomes darbības pēctecību un jaunu ideju pienesumu kapitālsabiedrībā. Viņš arī uzsvēra, ka "Tet" turpmākās ilgtermiņa attīstības interesēs ir jāpanāk, ka tās padomes sastāvs ir sabalansēts, nodrošinot nepieciešamo zināšanu, kompetenču un pieredzes kopumu.

Dalībnieku sapulce arī apstiprināja “Tet” gada pārskatu un nolēma 100% no uzņēmuma 30,08 miljonu eiro peļņas izmaksāt dividendēs īpašniekiem – 15,34 miljoni eiro Latvijas Republikai un 14,74 miljoni eiro “Telia Company”.

2020. gadā “Tet” grupas apgrozījums saglabājis stabilitāti, sasniedzot 222,6 miljonus eiro, savukārt eksporta apgrozījums pieaudzis līdz 39,8 miljoniem eiro, kas ir par 41% vairāk nekā gadu iepriekš  un sastāda teju piektdaļu (18%) no kopējā grupas apgrozījuma.  

“Tet” grupa valstij nodokļos samaksājusi 49,9 miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti