«Tet» iegādājas uzņēmumu «Telia Latvija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Uzņēmums "Tet" un telekomunikāciju uzņēmums "Telia Company" otrdien, 4. janvārī, parakstījuši SIA "Telia Latvija" kapitāla daļu iegādes līgumu. Darījuma noslēgšanai, kas paredz "Tet" kļūt par vienīgo "Telia Latvija" īpašnieku, vēl nepieciešams tirgus uzrauga – Konkurences padomes – atzinums, informēja uzņēmumā.

"Telia Latvija" iegādes darījums sasniedz 10,75 miljonus eiro, ieskaitot "Telia Company" aizdevuma pārfinansējumu.

"Tet" valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks par darījumu sacīja, ka abu uzņēmumu ekspertu zināšanu savienošana ļaus attīstīt esošos pakalpojumus un straujāk radīt jaunus, mūsdienu uzņēmējdarbības vajadzībām atbilstošus risinājumus, tādējādi kopīgi stiprinot arī reģionālo līderību, kas paplašinās arī pakalpojumu eksporta potenciālu.

Savukārt "Telia Latvija" priekšsēdētājs Mikus Ozols atzīmēja, ka abi uzņēmumi kopīgi jau sadarbojušies dažādos projektos un ir redzams, ka komandu rīcībā esošās zināšanas, prasmes un rīki ļauj vienam otru papildināt, sniedzot plašākas piedāvājumu iespējas klientiem.

Bet "Telia Company" vadītājs Latvijā Andreas Ekstroms pauda gandarījumu par panākto vienošanos ar "Tet", kā arī norādīja, ka uzņēmumam "Telia Latvija" bija vairāki potenciālie pircēji.

KONTEKSTS:

Uzņēmums "Tet" dibināšanas brīdī bija ar nosaukumu "Lattelekom" (par "Lattelecom" to pārdēvēja 2006. gadā, iepriekš – ''Lattelekom''), tas bija simtprocentīgs Latvijas valsts uzņēmums. 1994. gadā 49% tā akciju nopirka "TILTS Communications".

"Tet" koncerna apgrozījums 2020. gadā bija 222,644 miljoni eiro, kas ir par 1,6% mazāk nekā 2019. gadā, kamēr koncerna peļņa saruka par 16,1% un bija 30,389 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Savukārt "Tet" 2020. gadā strādāja ar 178,293 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 8,5% un bija 30,078 miljoni eiro, vēstīja LETA.

Kompānija "Telia Latvija" reģistrēta 1992. gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 35,35 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 2020. gadā uzņēmums strādāja ar 7,687 miljonu eiro apgrozījumu un 83 726 eiro zaudējumiem. Uzņēmums piedāvā telekomunikāciju, mākoņpakalpojumu un mediju pakalpojumu risinājumus biznesam. 

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%).

"Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" kapitāldaļu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti